Prima groapă de gunoi neautorizată închisă în județul Brașov, la Săcele

Primăria Săcele este prima din județ care a finalizat lucrările de închidere a depozitului neconform de deșeuri, potrivit G4Media. Rampa de gunoi din zona Subobrej a fost închisă zilele acestea, după mai bine de un an de lucrări.

Investiția totală a fost de 7 milioane de lei. Cea mai mare sumă a fost alocată de Ministerul Mediului, iar Primăria Săcele a contribuit cu 400.000 de lei.

„Va urma o perioadă de post implementare, de monitorizare a acestui depozit, pe o perioadă de 30 de ani, cu implicarea unor costuri din partea autorității locale, nu foarte mici, dar suntem obligați să le gestionăm în continuare. Un proiect important, l-am finalizat, primii din județ și sper ca și colegii din celelalte localități unde sunt proiecte în curs de implementare, să le finalizeze cât mai repede”, a spus primarul municipiului Săcele, Virgil Popa.

Citeste și:  Code for Romania reunește la București ONG-urile europene pentru prima inițiativă de observare independentă consolidată a alegerilor europarlamentare la nivelul UE

Garda de Mediu a monitorizat permanent lucrările de la rampa de gunoi din Săcele. Județul Brașov riscă amenzi uriașe în cazul în care nu închide toate gropile de deșeuri neconforme.

„Județul Brașov mai are 5 locații care sunt în lucru, vorbim despre Victoria, Zărnești, Făgăraș, Codlea și două locații în Brașov. Din păcate, cele două locații din Brașov sunt doar în discuții și săptămâna trecută a avut loc o dezbatere la Prefectură tocmai pentru a identifica și a identifica și grăbi soluțiile de închidere pentru cele două locații din municipiul Brașov. În restul județului lucrările sunt în derulare”, a precizat șeful Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv, citat de RRBV.

Citeste și:  Titlul GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru cea mai mare dioramă din piese LEGO din lume

19.000 de metri pătrați a fost suprafața desfășurată a rampei de la Săcele și aproape 4 hectare suprafața totală. Cei care s-au ocupat de lucrări au scos de aici peste 100.000 de metri cubi de deșeuri.

Foto: Tirgumureseanul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.