Prima medalie la spadă pentru Corona


Senioarele de la secția de scrimă a clubului CSM Corona au participat la Campionatul Național de Tineret, unde au reușit să obțină prima medalie la spadă pentru gruparea Brașovului!

Talida Enache a cucerit medalia de bronz pentru Corona, după o semifinală antrenantă cu Mihaela Leonte (Dinamo București), scor 15-14. Sportiva noastră trecuse în optimi de Claudia Durău (CSU Craiova), cu 15-12, iar în sferturile de finală, o depășise pe Natalia Constantin (CSȘ Steaua), cu scorul de 15-5.
Irina Stan s-a clasat pe poziția a 7-a, după ce a pierdut în sferturile de finală în fața sportivei de la CS Dinamo, Mihaela Leonte (scor 12-15). În optimi, Irina s-a duelat cu Theodora Ion (CS Farul Constanța), scorul fiindu-i favorabil, 11-7.
A treia sportivă a Coronei, mezina Ștefania Lopătaru s-a clasat pe poziția 30. La Campionatul Național de Tineret au participat 47 de concurente de la cluburi din întreaga țară.
Vă reamintim că Irina Stan și Talida Enache sunt componente ale lotului național feminin de spadă al României. Ele au pus bazele primei echipe de spadă a Coronei și concurează pentru Brașov în competiții pentru tineret și seniori.

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

Sportivele sunt antrenate de Robert Rigo, antrenor la CSM Corona, care a fost numit, în decembrie trecut și „principal” al lotului național feminin de spadă al României.

Corona Brașov își propune să readucă Brașovului școala de scrimă de altădată, care a dat, în timp, zeci de sportivi și antrenori de mare valoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.