Prima țară din Uniunea Europeană care introduce a patra doză de vaccin

Austria recomandă administrarea unei a patra doze dintr-un vaccin anti-COVID-19 pentru o parte din personalul medical şi alţi lucrători esenţiali, a precizat Comisia naţională de vaccinare într-un ghid actualizat publicat săptămâna trecută, menţionând riscurile variantei Omicron a coronavirusului, care se transmite cu rapiditate, informează Reuters, citată de Agerpres.

Consiliul Naţional de Vaccinare a spus că nu există suficiente date ştiinţifice pentru a recomanda ca a patra injecţie să fie administrată pe scară largă populaţiei. În recomandările actualizate, aceștia au spus că a patra doză anti-COVID ar putea fi administrată celor din domeniul sănătăţii şi din alte domenii critice, după consultarea medicală.

De asemenea, Austria a anunţat că va înăspri din nou restricţiile începând de astăzi, 27 decembrie, pentru a încetini răspândirea variantei Omicron. În noiembrie, guvernul a anunţat a patra carantină naţională şi a declarat că va face vaccinările obligatorii pentru toţi austriecii, prima ţară din Uniunea Europeană care va face acest lucru.

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.