Prima zi de școală: Cum se desfășoară cursurile în cele 390 de unități școlare din Brașov

Anul școlar a început pentru cei peste 80.000 de preșcolari și elevi din județul Brașov, în 390 de unități de învățământ, în baza hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la propunerea Consiliilor de Administrație după cele trei scenarii astfel.

În 221 de unități de învățământ anul școlar a început după scenariul verde, acest lucru presupunând participarea zilnică la cursuri, față în față, a elevilor, în unitățile de învățământ cu respectarea normelor de protecție sanitară.

161 de unități de învățământ din Brașov au început cursurile în scenariul galben, acest lucru presupunând participarea zilnică parțială față în față, a preșcolarilor și elevilor, cu respectarea tuturor normelor, cu revenirea parțială, de una – două săptămâni a celorlalți preșcolari sau elevi.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

În patru unități de învățământ se aplică scenariul roșu, care presupune particitarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități, respectiv lecții online.

„Vom monitoriza zilnic în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică participarea la cursuri a elevilor și personalului din unitățile școlare, în funcție de evoluția epidemiologică la nivelul fiecărei localități, astfel încât să putem preîntâmpina transmiterea virusului Sars-Cov-2”, a declarat Valentin Bucur, purtător de cuvânt Inspectoratul Școlar Județean Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.