Prima zi în care se aplică măsurile de relaxare luate de guvern

Astăzi, 15 mai 2021 – prima zi în care se aplică măsurile de relaxare adoptate de guvern în urma scăderii ratei de infectare cu noul coronavirus în România.

Începând de astăzi, masca de protecție nu mai este obligatorie în spațiile publice neaglomerate. Portul măștii se menține în stațiile pentru transportul în comun, în piețe, în târguri și în zonele în care se desfășoară mitinguri, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri.

Totodată s-au eliminat și restricții de circulație în timpul nopții, iar programul restaurantelor, al barurilor și al teraselor este în intervalul 5:00-24:00.

De altfel, se pot organiza și desfășura competiții sportive în aer liber, cu participarea spectatorilor până la 25% din capacitatea maximă a spațiului. Sunt permise și evenimentele culturale cu cel mult 500 de persoane, care trebuie să respecte anumite reguli conform hotărârilor adoptate.

Citeste și:  Noaptea cercetătorilor, un eveniment pentru toată familia, la Institutul de Cercetare al Universității Transilvania din Brașov

La începutul lunii iunie vor fi ridicate și alte măsuri restrictive, dar numai dacă numărul de cazuri va continua să scadă.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.