Primăria a stabilit regulamentul panotajului pentru alegeri

A fost aprobată Dispoziția de Primar privind stabilirea locurilor speciale de afișaj electoral pentru alegerea Președintelui României. Astfel, începând cu data de 12 octombrie, data începerii campaniei electorale, cei 14 candidați vor avea la dispoziție 108 panouri în 26 de locații (4 panouri/locatie). Până la această dată, este interzisă afișarea de materiale de promovare electorală pe aceste panouri. Panourile se vor demonta la încheierea campaniei electorale pentru primul tur, în data de 9 noiembrie, ora 7.00. În cazul în care va exista și turul II, în data de 15 noiembrie, în fiecare locație, va fi montat câte un panou pentru a da posibilitatea celor doi candidați ajunși în turul II să își prezinte oferta electorală. La încheierea campaniei electorale pentru acest tur, 23 noiembrie, ora 7.00, acestea vor fi demontate.
Având în vedere numărul de panouri pentru fiecare locație, respectiv 4 panouri/locație (turul I) și un panou pe locație (turul II), dimensiunea fiecărui panou, de 100 cm x 100 cm, precum și prevederile legale privind dimensiunea afișelor, coroborate cu numărul de candidați la alegeri, respectiv 14 (turul I) și 2 (turul II), considerăm că aceste panouri asigură fiecărui candidat posibilitatea de a se promova.
Facem un apel către candidați și formațiunile politice care îi susțin să respecte dreptul fiecăruia de a își promova oferta electorală, în sensul de a nu ocupa cu afișele unui anumit candidat toate panourile sau de a lipi propriile afișe peste cele ale contracandidaților. Potrivit Legii nr. 33/2007, republicată, art. 40, alin (6)„Pe un panou electoral fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale care participă la alegeri în condiţiile prezentei legi ori candidat independent poate aplica un singur afiş electoral. Un afiş electoral amplasat în locurile prevăzute la alin. (1) nu poate depăşi dimensiunile de 500 mm o latură şi 300 mm cealaltă latură, iar cel prin care se convoacă o reuniune electorală, 400 mm o latură şi 250 mm cealaltă latură)“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.