Primăria Brașov aruncă România în conflict cu NATO: Spitalul Militar, ‘somat’ să evacueze actuala locație

Lăcomia Primăriei Brașov aruncă România într-un scandal fără precedent, care amenință poziția țării noastre în NATO. Pe scurt, municipalitatea a pus ochii pe Spitalul Militar Brașov, pe care vrea acum să-l închidă sau să-l mute. Primăria, prin Comisia de Cultură a cerut conducerii Spitalului Militar ‘Regina Maria’ să-și caute un alt sediu pentru desfășurarea activității.

Edilii au alte planuri cu terenul atât de valoros de sub unitatea medicală, care se negociază la centimetru pătrat, decât dezvoltarea secțiilor pentru tratarea bolnavilor. Spitalul Militar Regina Maria a primit recent gradul de Spital Rol 3 fix, în cadrul NATO și este încadrat în planurile strategice de apărare ale Alianței Nord-Atlantice pentru îndeplinirea misiunilor de triaj, evacuare și stabilizare a militarilor.

O nimica toată pentru Primăria Brașov care nu vede decât potențialul terenului de sub clădiri. Pe scurt un tun de 19.000 de metri pătrați înmulțit cu 2.000 de euro/metrul pătrat, pentru municipalitate.

Ce interese are Primăria la Spitalul Militar Regina Maria din Brașov

În primăvară aceasta, NATO a desfășurat în România un exercițiu de amploare, Warrior 2019, în care a implicat forțele alianței din toate țările membre. România, în calitate de gazdă a evenimentului, dar și ca partener al alianței a luat parte la exercițiu, cu trupe, tehnică militară și unitățile medicale absolut necesare. Warrior 2019 a testat capacitatea de intervenție și cooperare a forțelor alianței din țările membre pe toate planurile pe care o intervenție militară le presupune. Unitățile sanitare joacă un rol extrem de important în operațiunile militare, astfel că, Spitalul Militar Regina Maria, grație capacității de intervenție și a dotărilor de care dispune a fost clasificat unitate de intervenție grad ROL 3 (adică de maxină importanți, realizând operațiuni de triaj, evacuare și stabilizare a răniților).

Planurile de înființare a Secției de Arși, a ‘aprins’ Primăria Brașov

Pentru a acoperi absolut toate urgențele care ar putea rezulta într-o eventuală intervenție militară, conducerea Spitalului Militar a decis înființarea unei secții de arși în incinta unității medicale. Secția este oricum una de mare necesitate pentru Brașov, care are capacitate extrem de limitată în tratarea urgențelor pacienților cu arsuri, capitol la care întreaga Românie stă foarte prost, lucru dovedit în timpul incendiului de la Colectiv. Inițiativa conducerii Spitalului Militar Brașov, care ar fi trebuit, în mod normal, sprijinită financiar de Primăria și Consiliul Județean Brașov, a enervat la culme municipalitatea care a respins proiectul și asta pentru că deschiderea unei Secții de arși ar fi impus construirea unei noi clădiri în curtea Spitalului Regina Maria, iar Primăria vrea să evacueze unitatea medicală din centrul Brașovului.
Așa că Primăria a așteptat ca unitatea medicală să înceapă demersurile pentru autorizarea noii secții și a construirii noii clădiri. Imediat, Comisia de Cultură, a respins proiectul spitalului, pe motiv că „noua clădire nu se încadrează în sit-ul urban, vizavi de vecinătățile de pe strada Negoiu”.
Culmea nesimțirii pentru această comisie, care nu autorizează construcția unei aripi de spital p+2 sub un deal, în curtea unei unități sanitare în care toate clădirile au același regim de înălțime, dar autorizează la două străzi depărtare, nici un kilometru distanță un mall p+10, un monstru care a îngrozit întregul oraș încă din fază de construire.
Mai mult, Comisia de Cultură recămandă găsirea unei alte locații pentru spital.


Primăria Brașov vânează locațiile MApN


Spitalul Militar Regina Maria a intrat în vizorul Primăriei Brașov de mai mulți ani, din cauza suprafeței de 19.000 de metri pătrați pe care o ocupă, din 1791, în Centrul Brașovului. Primăria, a început șicanele de zece ani împotriva conducerii unității medicale. Prima agresiune împotriva Spitalului a fost înregistrată odată cu construirea parcării de lângă unitatea medicală. Cu încălcarea legislației în vigoare, Primăria, a construit parcarea supraetajată, blocând calea de evacuare a unității medicale. Pentru că managerul spitalului nu a ripostat Primăria a plasat sub geamurile policlinicii stația de compresoare pentru evacuarea noxelor din parcarea supraetajată. Tot ilegal. Și pentru că nici de data aceasta conducerea Spitalului Militar nu a reacționat la noua ilegaitate, Primăria Brașov a dat cărțile pe față și a cerut schimbarea amplasamentului unității medicale. Asta mai ales după ce firma de casă a Primăriei Brașov (o firmă despre care vă vom vorbi curând) nu a fost desemnată câștigătoare pentru întocmirea studiului de fezabilitate pentru noua aripă pe care Spitalul Militar intenționează să o construiască.


Cum conducerea Spitalului Militar Regina Maria nu capitulează în fața intereselor latifundiare ale Primăriei Brașov, edilii au încercat să scape de managerul unității în alt mod: o avansare la București. Doar că aici edilii s-au lovit de încăpățânarea directorului de a rămâne în slujba pacienților din cele 4 județe pe care unitatea le deservește: Brașov, Covasna Harghita și Mureș.
Spitalul Militar Sfânta Maria din Brașov nu este singurul obiectiv care stă în calea planurilor latifundiare ale Primăriei. Unitatea II Vânători de Munte Sarmizegetusa din zona Patria este un alt obiectiv pe care municipalitatea îl vrea evacuat. De mai bine de 10 ani edilii încearcă să obțină mutarea unității. Vechea cazarmă și terenul aferent a făcut să sclipească ochii edililor care au alte planuri de dezvoltare.
Spitalul Militar Regina Maria tratează, cu precădere, angajații MApN, MAI, SRI, angajații Ministerului Public și al Ministerului Justiției și deține baze de date cu informații clasificațe ale pacienților care provin din structurile statului.

În noile condiții, ale includerii unității medicale în structurile operative NATO, nicio modificare, mai ales a locației nu se poate face fără consultarea membrilor Alianței Nord-Atlantice. Planurile mercantile și egoiste ale Primăriei de a reloca Spitalul Regina Maria ar arunca România într-un scandal fără precedent cu NATO, din perspectiva lipsei predictibilității țării noastre ca partener al Alianței.

One thought on “Primăria Brașov aruncă România în conflict cu NATO: Spitalul Militar, ‘somat’ să evacueze actuala locație”

  1. AM DEPUS JURĂMÂNTUL MILITAR ÎN ACEASTĂ UNITATE MILITARĂ ÎN NOIEMBRIE 1970, GENIST ÎN UM 01072 BARTOLOMEU PERIOADĂ ÎN CARE URSS AVEA PE MASĂ PLANUL DE INVADARE A ROMÂNIEI, DUPA CE INVADASE CEHOSLOVACIA. PLANL DE INVADARE A ROMÂNIEI A FOST VALABIL PENTRU URSS PÂNĂ LA SFÂRȘITUL ANULUI 1973. BRIGADA V.M. SARMISIGETUZA NE-A PREGATIT, PREGĂTEȘTE ȘI VA PREGĂTI FĂRĂ ÎNTRERUPERE ARMATA DE ELITĂ A ROMÂNIEI, MÂNDRIA ROMANIEI, PENTRU APARAREA MUNTILOR, TRECĂTORILOR DIN MUNȚI ȘI INTEGRITATEA ROMANIEI. BRIGADA V.M. SARMISIGETUZA ESTE ETALONUL ARMATEI ROMÂNIEI, IAR DACĂ PRINTRE BRAȘOVENI SUNT SI DECIDENȚI ALEȘI VREMELNIC, VOTANȚI DE HOTĂRÂRI POTRIVNICE ROMÂNIEI ȘI BRAȘOVULUI VĂ ROG NU EZITAȚI. VREM NUMELE LOR ÎNSOȚITE DE POZE CU CHIPURILE LOR. AR TREBUI SĂ LE TREMURE MÂNA NUMAI LA GÂNDUL DE A VOTA PENTRU DESFIINTAREA BRIGĂZII V.M. SARMISIGETUZA ȘI A SPITALULUI MILITAR, SIMBOL ISTORIC, MILITAR ȘI DE ÎNSEMNĂTATE PENTRU ARMATA ROMÂNIEI. TRĂIASCĂ ARMATA ROMÂNIEI, TRĂIASCĂ ROMÂNIA ȘI ALIAȚII EI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.