Primăria Brașov asigură dezinfectanții și măștile pentru profesorii și elevii claselor a VIII-a și a XII-a

Primăria Brașov va asigura toate materialele și soluțiile dezinfectante pentru accesul elevilor de clasa a VIII-a si a XII-a în școlile din Brașov. Pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a anul școlar nu se poate încheia fără prezența lor la examene.

Pentru a reduce cât mai mult riscul răspândirii coronavirusului, Primăria Brașov a anunțat deja că va asigura atât pentru elevi cât și pentru profesori toate materialele necesare dezinfecției și protecției.

În acest sens a fost cerut numărul exact al elevilor și profesorilor care vor intra în școli pentru susținerea examenelor, respectiv supraveghere, în vederea asigurării echipamentelor de protecție.

„În ceea ce privește posibilitatea ca elevii din clasele a opta și a douăsprezecea să poată să fie prezenți în scoli, începând cu data de 2 iunie, am avut o discuție cu inspectorul școlar general, d-nul Tripșa, pe aceasta tema. Astfel, Primăria Brașov va pune la dispoziția tuturor unităților de învățământ tot ceea ce este necesar pentru protejarea elevilor și cadrelor didactice. Astfel, vom asigura măști de protecție, în funcție de numărul de elevi și cadre didactice și de numărul de zile în care aceștia vor veni la școală, vom dota toate unitățile de învățământ cu sisteme de măsurare a temperaturii de la distanță, vom asigura dispersoare și soluțiile necesare pentru dezinfecția mâinilor, săpun lichid și soluție pentru dezinfecția holurilor, claselor și băilor. Așteptăm, zilelea acestea să primim numărul de elevi și cadre didactice care vor fi prezenți în luna iunie în școli, pentru a estima cantitățile necesare de materiale” a declarat reprezentantul Primăriei Brașov.

Citeste și:  Elevii dintr-o comună brașoveană primesc biciclete noi într-o mișcare pentru sănătate și mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.