Primăria Brașov construiește o nouă grădiniță, pe str. Carpaților

Primăria Brașov continuă cel mai ambițios proiect de construire infrastructură preșcolară din România, care include 8 grădinițe și 5 creșe. La sfârșitul săptămânii trecute am lansat licitația pentru construirea unei grădinițe în cartierul Astra, pe str. Carpaților. Este prima unitate de învățământ de acest tip pe care municipalitatea o construiește în cartier după 1989 și cel de al cincilea proiect demarat la nivelul municipiului în ultimii ani, în cadrul programului dedicat infrastructurii preșcolare. Până în acest moment am finalizat lucrările la grădinița de pe str. Ioan Popasu, am început lucrările la cea din Noua, am semnat contractul pentru proiectare și execuție la grădinița de pe str. Ioan Socec, iar la cea din Bartolomeu-Avantgarden suntem în faza de evaluare tehnică a ofertelor depuse.

Citeste și:  Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 8 milioane lei, depistate în Portul Constanța

,,Brașovul derulează cel mai amplu proiect de construire de infrastructură dedicată educației pre-școlare și are în acest moment, în diferite stadii de implementare, creșe și grădinițe în toate cartierele unde există o astfel de nevoie. Obiectivul nostru este unul foarte clar: în câțiva ani, toți copiii din Brașov, indiferent de cartierul în care locuiesc, vor avea un loc la grădiniță, iar cei de peste 2 ani un loc la creșă. Săptămâna trecută am lansat licitația pentru grădinița de pe str. Carpaților, prima pe care o construiește administrația publică în acest cartier după 1989. Vorbim de o zonă care s-a dezvoltat imobiliar în ultimi ani, iar dezvoltatorul ne-a pus la dispoziție terenul necesar pentru a construi această grădiniță. Este una dintre grădinițele care nu doar că va oferi condiții de confort ridicat copiilor, dar mare parte din teren este dedicat zonelor verzi și spațiilor pentru joacă și sport. Construim viitorul copiilor noștri prin cea mai bună infrastructură educațională pe care o administrație o poate pune la dispoziție”, a declarat primarul Allen Coliban.

Investiția constă în construirea unui grădinițe cu program prelungit, cu o capacitate de 92 de locuri

Citeste și:  Brașov: 57 de străzi vor fi asfaltate în totalitate, cu trotuare amenajate și iluminat public

Din punct de vedere structural, investiția este compusă din:

  • corp de clădire pe demisol, parter și etaj;
  • 6 săli de grupă, la nivelul parterului și al etajului. Fiecare grupă va fi de circa 15 – 16 copii, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani.
  • spațiu pentru luat masa;
  • loc de joacă;
  • teren pentru activități sportive;
  • grădină de flori;
  • spații verzi și alei pietonale.

Conform caietului de sarcini, termenul maxim pentru etapa de proiectare este de 4 luni, iar execuția lucrărilor poate fi realizată în 16 luni.

Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare și construire a acestei grădinițe este de 6.267.718,47 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul local.

Citeste și:  Combaterea dezinformării: Uniunea Europeană NU te obligă să mănânci insecte

Modalitatea de atribuire este cel mai bun raport calitate-preț, în care propunerea financiară reprezintă 40 de puncte, iar componenta tehnică 60 de puncte.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 martie, ora 15.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.