Primăria Brașov construiește un corp nou pentru Colegiul Nicolae Titulescu

Acesta va avea 20 de săli de clasă, sală pentru luat masa, cancelarie, cabinet metodic, sală de festivități și un atelier de reparații. Clădirea va fi construită în locul fostelor ateliere.

Primăria Brașov a semnat săptămâna trecută două contracte care vizează pregătirea documentațiilor necesare pentru construirea unui corp de clădire nou în cadrul Colegiului Nicolae Titulescu. Este vorba de realizarea Studiului de fezabilitate pentru acest nou corp, precum și documentațiile necesare demolării atelierelor existente, în locul cărora va fi edificată noua construcție.

,,Creșterea calității în educație depinde și de infrastructura pe care o putem asigura copiilor și tinerilor brașoveni. De aceea, investițiile în acest domeniu sunt o prioritate pentru municipalitate. La Colegiul Nicolae Titulescu am semnat contractele pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui corp nou, în locul atelierelor existente, care nu mai pot fi consolidate. Este o clădire de care această unitate de învățământ are mare nevoie. Vorbim de aproximativ 20 de săli de clasă, de spațiu pentru servirea mesei și de celelalte facilități necesare într-o unitate de învățământ. Este un colegiu situat în zona cu cea mai intensă dezvoltare rezidențială, o unitate de învățământ care dorește să dezvolte inclusiv învățământul primar și gimnazial. Investim în modernizarea și extinderea unităților de învățământ pentru a le asigura copiilor brașovenilor cele mai bune condiții de învățare”, a declarat primarul Allen Coliban.

Citeste și:  Imnul național al României va fi celebrat și la Brașov

Investiția pe care și-o propune municipalitatea constă în construirea unei clădiri de tip parter, 3 etaje și mansardă.

Proiectantul va trebui să analizeze, în cadrul studiului de fezabilitate, posibilitatea ca în această clădire să fie amenajate cel puțin 20 de săli de clasă, o cancelarie, un cabinet metodic, o sală de mese pentru catering, o sală de festivități sub formă de amfiteatru; un centru de informare și documentare; un mic atelier pentru reparațiile curente și 12 grupuri sanitare, inclusiv adaptate pentru elevii mai mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.