Primăria Braşov demarează a doua campanie de dezinsecţie

Primăria Braşov demarează etapa a doua a dezinsecţiei în municipiul Braşov. Asta după ce braşovenii au sesizat în numeroase rânduri înmulţirea îngrijorătoare a numărului de tânţari.

Având în vedere condițiile meteo care au favorizat creșterea numărului de țânțari, precipitații combinate cu temperaturi ridicate, începând cu data de 26 iunie, se va efectua cea de a doua etapă de dezinsecție din luna iunie.

10 echipe sunt repartizate în toate cartierele din municipiu și vor efectua, în prima etapă, tratamente spațiale, cu utilaje de mare putere instalate pe autovehicule, după care vor continua cu tratamentele de la sol, cu utilaje portabile, în toate zonele verzi din cartiere.

Citeste și:  12,5 miliarde lei pentru sprijinul antreprenorilor. Cine poate beneficia de noua schemă IMM Plus, propusă de Ministerul Finanțelor 

Substanțele utilizate sunt : K-othrine Profi EC 250, substanță activă deltamethrin, Permex 22 E, substanță activă permethrin, pentru combaterea insectelor adulte și Biopren 50 LML, insecticid pentru combaterea larvelor, substanță activă s-metopren.

Produsele menționate pentru serviciile de dezinsecție se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide și sunt avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății și fac parte din grupa Xn și Xi de toxicitate. Îi rugăm pe crescătorii de albine ca în perioada execuției serviciilor de dezinsecție să ia toate măsurile necesare protejării familiilor de albine din municipiu.

Pentru ca activitățile de dezinsecție să fie eficiente, acestea trebuie efectuate în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public și privat al Municipiului, cât și pe proprietățile private.

Citeste și:  24.02.2024: рівно 2 роки з початку повномасштабного вторгення росії в Україну. 731-ий день війни. 731 день, відколи життя українців навік змінилось, змінивши лютий місяць на присмак люті.

„În acest sens facem un apel către cetățeni, asociații de locatari/proprietari, agenți economici și instituții publice, să efectueze activitatea de dezinsecție pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor concomitent cu acțiunea municipalității. În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activităților va fi reprogramată”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.