Primăria Brașov începe exproprierile pentru modernizarea străzilor private, în ciuda litigiilor cu proprietarii

În continuare, în municipiul Brașov, anumite segmente de străzi sunt considerate private din punct de vedere legal, ceea ce a împiedicat intervenția pentru modernizarea lor.

Conform anunțului făcut de primarul Allen Coliban, Primăria Brașov își propune în acest an să extindă și să modernizeze un total de 52 de străzi, în paralel cu soluționarea litigiilor cu proprietarii. Pentru aceasta, se vor iniția procese de expropriere, cu scopul de a permite începerea lucrărilor de modernizare. Primarul a subliniat necesitatea acestor exproprieri pentru segmentele de străzi care au rămas în proprietate privată, deoarece unii proprietari au refuzat să împartă parcelele de teren aferente infrastructurii stradale cu autoritățile locale. Aceste situații se întâlnesc atât în noua zonă rezidențială a cartierului Tractorul, cât și în Stupini.

Citeste și:  Peste 181 de tone de alimente donate: Clienții Lidl și-au arătat solidaritatea pentru comunitățile defavorizate și au donat o cantitate record de alimente

În bugetul propus pentru anul 2024, suma de 24,08 milioane de lei este alocată pentru proiectul „străzi moderne”. De asemenea, în cadrul planurilor pentru „infrastructură majoră”, se prevede începerea lucrărilor la strada Narciselor, care va conecta Triajul cu Sânpetru, la strada Cucului, oferind o alternativă la intrarea în Brașov de la Cristian, și la extinderea străzii Institutului.

One thought on “Primăria Brașov începe exproprierile pentru modernizarea străzilor private, în ciuda litigiilor cu proprietarii”

  1. Laudabila initiativa primariei pt rezolvarea adica luarea in administrare a unor tronsoane de strazi adica expropierea si trecerea in proprietate,in aceasta situatie este str care locuiesc de 10 ani ,platesc impozit ,am platit cumpararea de piatra ,nu avem lumina se stie ,nu s a dat cu o matura ,cu o lopata aici s a ajuns cu acordul primariei s au.mai bine zis a functionarilor care la eliberarea autorizatiei de ctii au inchis ochii ,eu am in.propietate 250m si la intabulare am cedat primariei 36m,si acum.sant hartuita de asa zisii.proprietari parcheaza langa gardul si casa mea stau cu frica sa nu faca un scurt circut ,sant jafuri aduse ,aproape ca ma blocheaza. Ajunge cu lipsa de respect fata de proprietarii onesti ,am tinut sa arat findca nu am gasit strada noastra in cele pe care urmeaza sa le rezolvati adica str Ciurcu Alexandru din Bronzului.ea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.