Primăria Făgăraș, condamnată în instanță

Primăria Făgăraș a pierdut un proces cu Asociația ASUM pentru încălcarea Legii 544, privind accesul la informațiile de de interes public. În fapt, primăria a refuzat să le punăla dispozitie membrilor ASUM informațiile cerute. După patru ani de proocese Curtea de Apel Brașov a pronunțat o sentință definitivă împotriva primăriei. Regretabil este însă faptul că despăgubirile în valoare de 4.000 de lei vor fi suportate de făgărășeni și nu de funcâionarul care a încălcat legea.

”Veste grea pentru Primăria Municipiului Făgăraș dar și pentru Primarul Gheorghe Sucaciu!
În urma unui proces cu ASUM Brașov, care a durat mai bine de un an de zile, Curtea de Apel Brașov s-a pronunțat la data de 13.09.2019. Decizia este una definitivă. Prin hotărârea judecătorească menționată, Primăria Municipiului Făgăraș a fost obligată să comunice ASUM Brașov- „cantitățile totale și locațiile autorizate în care au fost depozitate deșeurile menajere colectate de la abonați în cursul anului 2017 și 2018, precum și baza legală pentru transportul și depozitarea acestor deșeuri (contract, convenție etc.)” Tot prin hotărârea menționată, Primăria Făgăraș a fost obligată și la plata cheltuielilor de judecată către ASUM, în valoare de 4.000 lei.Cum s-a ajuns aici?Simplu…și complicat! Prin sfidarea și încălcarea flagrantă a prevederilor legale cu privire la comunicarea informațiilor de interes public, respectiv Legea 544/2001”, se arată ân comunicatul ASUM.

Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.