Primăria Săcele recunoaște că a lăsat dezvoltatorul din cartierul Toamnei să facă legea pe tarla

Ca de fiecare dată pentru o informare corectă și completă a săcelenilor aducem următoarele precizări referitoare la cartierul Toamnei, ca răspuns la o ”scrisoare” a unui locatar, apărută pe site-ul ”saceleanul.ro”.

Cartierul Toamnei, situat în spatele Hanului Domnesc, este unul din cartierele noi ale municipiului Săcele care a beneficiat de o dezvoltare haotică, care astăzi generează probleme mari atât locuitorilor, cât și administrației. Aceste probleme au la origine două cauze: pe de o parte până în anul 2016 administrația săceleană nu a solicitat respectarea regulilor generale de urbanism (de exemplu, prin PUZ nu a cerut dezvoltatorului imobiliar să rezolve problema utilităților), iar pe de altă parte proprietarii nu au avut în vedere toate problemele de urbanism ale zonei respective.

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

La ora actuală în cartierul respectiv sunt necesare mai multe lucrări urbanistice, care însă nu se pot realiza fără participarea tuturor locatarilor din cartier. Astfel strada Toamnei este un drum de exploatare cu o lățime de 4m. Locatarii de pe străzile Berzei și Ciocârliei au depus declarațiile de cedare de teren pentru lărgirea drumului. Pe străzile Cocorului, Rândunicii și Egretei mai sunt câțiva cetățeni care trebuie să depune declarațiile de cedare de teren pentru lărgirea drumului. Fără aceste declarații ale cetățenilor din cartier nu se pot obține avizele necesare dezvoltării cartierului.

Anul acesta municipalitatea a încheiat un contract în valoare de aproximativ 3,2milioane lei cu SDEE Transilvania Sud SA pentru ”extindere RED pe strada Toamnei”, proiect care se va realiza în perioada următoare și care va rezolva cel puțin o parte din probleme acestui cartier.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Foto sugestiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.