Primăria se răzbună pe Stegari: FC Brașov sacrificată în interesul Sepsi

Primăria Brașov se răzbună pe Stegari: Echipa fanion a Brașovului va fi desființată, iar Stadionul Tineretului va fi pus la pământ. Municipalitatea vrea în felul acesta să șteargă definitiv istoria echipei Steagul Roșu de la Poalele Tâmpei. Un plan diabolic țesut cu multă răbdare de Primărie, care a lăsat echipa FC Brașov să agonizeze până la moarte. Niciodată, Primăria Brașov nu a acordat un sprijin real echipei FC Brașov, în ciuda dorinței stegarilor de a-și vedea favorita din nou în Liga I. Apelurile disperate ale conducerii FC Brașov care cerea sprijin pentru a susține echipa au fost sfidate de municipalitate. Conducerea Primăriei avea propriul plan diabolic: îngroparea echipei fanion și preluarea terenului de pe Stadionul Tineretului. Dacă interesele pentru distrugerea stadionului pot fi lesne ghicite, arena valorând enorm de mult pentru dezvoltatorii imobiliari, rămâne întrebarea firească: ce are Primăria cu echipa FC Brașov?
Ei bine, este știut faptul că niciodată, primarul Brașovului nu i-a agreeat pe stegari și nici invers. Conflictul a pornit în momentul în care suporterii FC Brașov l-au tras la răspundere pe George Scripcaru că nu face nimic pentru a susține clubul. Și asta după promisiunile din campanii, pentru că mereu, în preajma alegerilor, primarul a avut grijă să facă promisiuni generoase stegarilor, care reprezintă un capital electoral deloc de neglijat. De fiecare dată însă, promisiunile au fost încălcate. Așa că fanii nu au mai vrut să audă de promisiunile primarului. Iar pentru că la ultimul scrutin stegarii s-au jurat să nu-l mai susțină, acesta a amenințat să se răzbune.
În consecință, clubul a fost lăsat să se afunde în datorii, pentru ca Primăria să pună mâna pe stadion prin decizia Curții de Apel Brașov. Terenul este acum pierdut, iar după alegerile locale din vară, va fi prezentat și proiectul imobiliar pregătit să ia locul arenei sportive.
Dar planul nu este complet, pentru că mai există clubul. Ei bine, nici marca FC Brașov nu a fost uitată de primărie, care a cerut lichidatorului să dea municipalității marca, tot în contul datoriei clubului. „I-am solicitat lichidatorului ca și marca FC Brașov să fie preluată de către municipalitate, pentru ca acest simbol al orașului să nu devină un motiv de speculă pentru diverse persoane. Urmează să fie organizată o Adunare Generală a Creditorilor, unde va fi discutat acest aspect, fiindcă vorbim de un brand care este al comunității. Lichidatorul ne-a promis că va reveni cu un răspuns în ceea ce privește solicitarea noastră”, a declarat primarul George Scripcaru. Lichidatorul a rămas în pronunțare, dar cărțile au fost în prealabil făcute. Marca FC Brașov va fi atribuită Primăriei.
Ce se va întâmpla cu această marcă mai departe? Ei bine, săptămâna trecută, la SF Gheorghe, s-a tranșat soarta FC Brașov: Clubul trebuie desființat pentru a-i face loc echipei Sepsi Sf. Gheorghe să se dezvolte în regiune. Echipa din Sf Gheorghe, aflată în plină expansiune nu are nevoie de un concurent în regiune, pentru ca Sepsi să-și poată mări pepiniera. Așa că FC Brașov stătea ca un ghimpe în coasta Sepsi Sf. Gheorghe.
Și pentru a risipi orice suspiciune, primarul Brașovului, a ieșit să se scuze, înainte de a fi acuzat: „Stadionul Tineretului va fi refăcut și modernizat, astfel încât să corespundă cerințelor actuale, și în niciun caz nu va fi demolat, așa cum înceacă unii să creeze impresia“, s-a scuzat primarul.
Reamintim că după falimentul FC Brașov din toamna anului 2017, lichidatorul a încercat să vândă obiectivul Primăriei, care deținea deja terenul, dar și o parte din infrastructura acestuia. Municipalitatea s-a adresat instanței și a intrat în posesia imobilelor prin decizia definitiva a Curții de Apel, în contul datoriilor clubului față de municipalitate.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.