Primăria și literele de pe Tâmpa, iluminate în culorile Forumului Orașelor Verzi

Primăria și literele de pe Tâmpa sunt iluminate în această săptămână în culorile alb și verde, culorile logo-ului Forumului Orașelor verzi, care se desfășoară în această perioadă.

Peste 100 de activități în peste 30 de locuri din Brașov – de la Piața Sfatului, Piața Brassai, noul pietonal temporar dintre Modarom și Star, Aleea de sub Tâmpa, până la AFI, Coresi sau cartierul Avantgarden – vor avea loc în această perioadă. Dezbateri, ateliere pentru copii sau adulți, colectare selectivă și reciclare, expoziții foto, treasure hunt, parade de bicicliști, concerte sau proiecții de film, dar și o conferință internațională pe politici de mediu și o conferință de afaceri verzi fac parte din programul evenimentului. Toate detaliile programului sunt pe www.fovbv.ro și pe pagina de Facebook Forumul Orașelor Verzi. Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în perioada 6-12 septembrie 2021, care își propune să contribuie la obiectivul “Brașov – capitala verde a României” și să transforme municipiul în centrul european al dezbaterilor de mediu.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Evenimentul este structurat pe trei categorii de activități: o Conferință internațională de politici publice de mediu (9-11 septembrie 2021) adresată autorităților locale din toată țara, activități de informare, conștientizare și divertisment pentru publicul brașovean, derulate de ONG-uri în mai multe locuri din oraș, precum și demararea unor măsuri pe termen lung ale municipalității de tranziție spre verde, precum colectarea selectivă a deșeurilor, încurajarea mobilității alternative și îmbunătățirea calității aerului.

Partenerii municipalității în organizarea Conferinței Internaționale de Politici Publice sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociația Municipiilor din România și Consiliul Județean Brașov. Conferința beneficiază de Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.