Primarii municipiilor din România își dau întâlnire la Brașov pentru schimb de experiență în domeniul politicilor publice de mediu

Peste 80 de participanți din 19 delegații reprezentând primării din țară și membri ai Asociației Municipiilor din România s-au înscris până acum la Conferința internațională de politici publice de mediu, care are loc la Brașov, în cadrul Forumului Orașelor Verzi.

Din delegațiile anunțate fac parte primari și viceprimari ai municipiilor: Timișoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Suceava, Curtea de Argeș, Piatra Neamț, Câmpia Turzii, Câmpina, Tulcea, Roman, Sighet sau Beiuș, dar și city-manageri sau șefi de direcții sau servicii.

Școli verzi, orașe care reciclează; mobilitate verde și durabilă; soluții pentru creșterea ponderii spațiilor verzi în orașe, amprenta de carbon; calitatea aerului sau regenerarea spațiului urban, dar și oportunități de finanțare sunt temele de care majoritatea participanților sunt interesați.

Citeste și:  În pas de alergare la donare: #MyBloodIsGold, campanie de donare de sânge în perioada 5-19 decembrie

Participarea este gratuită pentru reprezentanții autorităților locale din municipii și orașe.

Înscrierile se mai pot face, până pe 25 august, printr-un e-mail la adresa protocol@brasovcity.ro

„În luna septembrie, Brașovul va găzdui Forumul Orașelor Verzi, un eveniment despre sustenabilitate de mediu, despre dezvoltare durabilă și despre cum creștem calitatea vieții în orașele noastre. Este prima ediție a unui eveniment care își propune să promoveze obiectivul «Brașov: capitala verde a României». Conferința de politici publice, la care avem deja confirmări de participare din partea unor speakeri importanți din România și din străinătate, este un pilon al acestui eveniment. Faptul că avem deja Înaltul Patronaj al Președintelui României și parteneriatul Ministerului Mediului, Asociației Municipiilor din România și Consiliului Județean Brașov este deja o confirmare că Brașovul poate fi un reper important pentru politicile de mediu din România și, în viitor, din Europa de Sud-Est. Sper ca toate municipalitățile din România să participe la această conferință, pentru că eforturile de a reduce poluarea și a combate efectele schimbărilor climatice vor avea succes doar dacă acționăm accelerat și împreună”, a declarat primarul Brașovului, Allen Coliban.

Citeste și:  Lansarea albumului de artă «Soleil de l’Est în promovarea picturii brașovene, ieri, azi si mâine»

Reamintim că Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în perioada 6-12 septembrie 2021, care își propune să contribuie la obiectivul Brașov – capitala verde a României și să transforme municipiul în centrul european al dezbaterilor de mediu.

Evenimentul este structurat pe trei categorii de activități: o Conferință internațională de politici publice de mediu (9-11 septembrie 2021) adresată autorităților locale din toată țara, activități de informare, conștientizare și divertisment pentru publicul brașovean, derulate de ONG-uri în mai multe locuri din oraș, precum și demararea unor măsuri pe termen lung ale municipalității de tranziție spre verde, precum colectarea selectivă a deșeurilor, încurajarea mobilității alternative și îmbunătățirea calității aerului.

Citeste și:  Medalii de bronz pentru echipele feminine ale României la Mondialele de juniori, la tenis de masă

Partenerii municipalității în organizarea Conferinței Internaționale de Politici Publice sunt Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Asociația Municipiilor din România și Consiliul Județean Brașov. Conferința beneficiază de Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.