Primarul Allen Coliban a participat la ceremonialul militar și religios, de la Cimitirul eroilor – Șprenghi, desfășurat cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la Proclamarea independenței României

Primarul Allen Coliban a participat, alături de reprezentanții celorlalte autorități publice și ai Garnizoanei Brașov, la cermonialul militar și religios, de la Cimitirul eroilor – Șprenghi, desfășurat cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la Proclamarea independenței României, 76 de ani de la Victoria Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial și 71 de ani de când ministrul francez al afacerilor externe, Robert Schuman, a propus stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între naţiunile Europei.

Această declarație, rămasă în istorie ca Declarația Schuman, reprezintă primul pas în direcţia creării Uniunii Europene de astăzi.

Citeste și:  Aproape 588 de milioane de lei vor finanța 46 de noi proiecte de infrastructură. Peste peste 13 milioane de lei pentru comunele Șoarș și Șinca

La finalul ceremonialului, primarul Coliban a transmis un mesaj brașovenilor: ,,Dragi Brașoveni. Tripla sărbătoare de astăzi marchează 144 de ani de independență a României, 76 de ani de la finalul ultimului Mare Război Mondial, cel de al doilea, dar și 71 de ani de la Declarația Schuman, temelia Uniunii Europene de astăzi. Sunt numere mari, sunt numere care trec dincolo de vârsta unei generații și asta înseamnă că de ani de zile, de generații întregi, România este un stat independent care trăiește în pace și mai nou, parte a valorilor și a Uniunii Europene. Asta totodată ne face să fim responsabili față de generațiile următoare, pentru că puțini dintre noi am simțit pe propria piele ceea ce înseamnă războiul. În familia mea doar bunica, Omi, care a împlinit 90 de ani, mai poate să ne spună cu adevărat care este valoarea păcii, de care ne bucurăm cu toții astăzi. Prin urmare, ar fi bine, dincolo de sărbătoare și de a ne ura “La mulți ani”, să găsim timp să transmitem generațiilor tinere, să transmitem copiilor, toate aceste lucruri. Să prețuiască pacea, să prețuiască independența și valorile europene. Cu acest gând vă spun astăzi “La mulți ani!.”

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.