Primarul Allen Coliban, întrevedere cu Laurence Auer, noul ambasador al Republicii Franceze în România

Primarul Allen Coliban a avut astăzi o întrevedere cu Excelența Sa doamna Laurence Auer, noul ambasador al Republicii Franceze în România, în cadrul unei vizite pe care oficialul francez o efectuează la Brașov.

„Excelența sa a venit împreună cu consilierul economic al ambasadei, atașatul militar și consulul onorific la Brașov, Ion Ciolacu. Am avut o discuție amplă, împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean și cu domnul prefect, pe mai multe direcții. Una a fost direcția economică, foarte importantă, mai ales în perspectiva investiției de la Airbus, deschisă în prezența șefilor celor două state și care, în contextul acesta de pandemie, se confruntă cu câteva provocări la care va trebui cu toții să răspundem. Pe lângă partea economică, am discutat de perspective de dezvoltare urbană, perspective de dezvoltare pe zona turismului și pe educație, și există canale diplomatice și de comunicare deschise astfel încât să continuăm buna colaborare cu cele două state, dar și între municipiul Brașov și omologii francezi în următorii ani“, a declarat primarul Allen Coliban.

Întâlnirea a fost găzduită de prefectul Cătălin Văsii, iar din partea Consiliului Județean a participat vicepreședintele Șerban Todorică.

Doamna ambasador, numită în funcție începând cu 8 octombrie 2020 și care se află la prima vizită în țară de la preluarea mandatului, a venit la Brașov pentru a se întâlni cu reprezentanții autorităților publice locale, dar și pentru a vizita uzina Airbus de la Ghimbav, Premium Aerotech, IAR, precum și Consulatul francez/Alianța franceză situate în Casa Baiulescu și noul Club francofon de afaceri din Brașov (CFAB).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.