Primarul Allen Coliban pierde și la Curtea de Apel procesul cu Curtea de Conturi în dosarul privind finanţarea FC Braşov

Primăria municipiului Braşov a pierdut definitiv procesul prin care a solicitat anularea deciziilor Curţii de Conturi legat de finanțarea FC Brașov Steagul Renaște după recursul respins de Curtea de Apel.

În urma unui raport de audit realizat de Curtea de Conturi la Primăria Brașov în 2021 au fost găsite o serie de probleme legate de finanțarea clubului de fotbal FC Brașov Steagul Renaște, pe atunci în liga a doua.

Primarul Allen Coliban a contestat măsurile impuse de auditori, dar a pierdut acțiunea formulată la Tribunalul Brașov. Acum municipalitatea a pierdut și recursul de la Curtea de Apel.

Printre altele, Curtea de Conturi solicita municipalităţii braşovene să stabilească şi să recupereze prejudiciul de la Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte, club sportiv care beneficiase de la bugetul local în momentul controlului Curții de Conturi de suma de 3,5 milioane de lei. În luna aprilie a acestui an, Tribunalul Braşov a respins acțiunea formulată de Municipalitate prin primarul Coliban.

Citeste și:  Ultima zi în care tinerii interpreți se mai pot înscrie la Festivalul de Muzică „Brașov Live Fest”

Sentința finală: „Respinge cererea de recurs formulată de recurentul reclamant Municipiul Braşov, prin Primar, împotriva Sentinţei civile nr. 304/CA/20.04.2023 pronunţată de Tribunalul Braşov, Secţia II-a civilă de contencios administrativ fiscal, pe care o menţine. Respinge cererea de intervenţie accesorie în interesul recurentei reclamante, formulată de intervenientul Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov –Steagul Renaşte. Definitivă”, se precizează în soluția pronunțată de Curtea de Apel Brașov.

Acum rămâne de văzut cum va fi recuperat prejudiciul. FC Brașov este în pragul falimentului, iar activitatea grupelor de juniori este susținută doar cu sprijinul părinților. Clubul are datorii de peste 400.000 de euro, conturile sunt blocate, iar președintele Dragoș David a demisionat zilele trecute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.