Primarul Brașovului, AVERTIZAT de ministrul Mediului: ‘Poluarea este un ATENTAT la sănătatea cetăţenilor’

Depăşirile normelor de poluare există, sunt din ce în ce mai mari de la an la an şi toate administraţiile publice din România trebuie să implementeze planurile de măsuri privind îmbunătăţirea calităţii aerului, a declarat, luni, ministrul Mediului, Costel Alexe, potrivit Agerpres.
„Ceea ce aţi prezentat dumneavoastră, mass-media, este o situaţie la secvenţă într-un minut unde sunt depăşiri de peste 700 de ori. Este cu totul altă metodă faţă de cea folosită la nivel european… Aceste depăşiri alarmante există. Sunt din ce în ce mai mari de la an la an. Trebuie să înţeleagă toate administraţiile publice din România că trebuie să îşi implementeze planurile de măsuri privind îmbunătăţirea calităţii aerului”, a spus Alexe.
Potrivit ministrului de resort, Ministerul Mediului va suplimenta fondurile pentru încurajarea transportului public electrificat şi nepoluant în marile oraşe.
„Am avut prin Ministerul Mediului o măsură dedicată celor trei oraşe cu probleme de poluare şi aflate în procedură de infringement – Bucureşti, Braşov şi Iaşi, astfel încât să-şi modernizeze transportul în comun”, a declarat ministrul Mediului.
Alexe a punctat, totodată, că autorităţile din subordinea Ministerului Mediului vor sancţiona orice abatere şi orice primărie care nu va lua măsurile necesare pentru scăderea nivelului de poluare a aerului.
„Depăşirile privind poluarea nu fac altceva decât să fie un atentat la siguranţa şi sănătatea cetăţenilor, iar eu ca ministru transmit tuturor autorităţilor din România că buna prietenie care a fost până acum nu are cum să mai existe, pentru că personal nu pot să-mi bat joc de sănătatea românilor. Îi anunţ pe toţi cei trei primari din Bucureşti, Iaşi şi Braşov că prin autorităţile din subordinea ministerului vom sancţiona orice abatere şi dacă nu vor fi luate măsurile necesare (…) În momentul de faţă, mesajul este unul foarte clar şi este alarmant din păcate pentru societatea românească: în marile oraşe poluarea este mult peste ceea ce ar trebui să resimţim ca locuitori ai unei capitale sau în oraşe europene în 2020. Repetându-mă încă o dată: sunt planuri de măsuri care trebuie implementate”, a adăugat Alexe.

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.