Primarul din Dumbrăvița a rămas în funcție, în urma rezultatului de la referendumul de ieri

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că votarea la referendumul local organizat în comuna Dumbrăviţa, judeţul Braşov, în vederea consultării cetăţenilor privind demiterea primarului comunei, care s-a desfăşurat ieri, 19 iunie 2022, s-a încheiat.

După închiderea localului secţiei de votare, preşedintele, în prezenţa membrilor biroului electoral, verifică starea sigiliilor de pe urnele de votare, sigilează fanta urnelor de votare, introduce ştampilele cu menţiunea „VOTAT” într-un plic care se sigilează prin aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare şi declanşează operaţiunile de numărare a buletinelor de vot şi de consemnare a rezultatului votării.

Reamintim că operatorul de calculator asigură înregistrarea audiovideo neîntreruptă a operaţiunilor efectuate de către membri pentru numărarea voturilor şi completarea proceselor-verbale. Înregistrările se realizează în localul de vot prin intermediul terminalelor informatice (tablete) puse la dispoziţie de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi se păstrează pentru o perioadă de 12 luni de la data încheierii perioadei electorale, în condiţiile legii.

Citeste și:  Zeci de elevi au descoperit magia radioului la Rock FM Brașov. O călătorie fascinantă în culisele frecvenței 89,5 FM

Datele privind prezenţa la vot pot fi vizualizate pe pagina https://prezenta.roaep.ro/

Datele provizorii, parţiale şi finale din procesele-verbale întocmite de către birourile electorale ale secţiilor de votare vor putea fi consultate pe aceeaşi pagină.

Preşedintele AEP, domnul Constantin-Florin Mituleţu-Buică, adresează mulţumiri tuturor persoanelor şi instituţiilor cu atribuţii în domeniul organizării proceselor electorale care au sprijinit Autoritatea în vederea asigurării unui proces electoral transparent şi corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.