Primele convoaie cu tehnică militară americană au sosit în România

Primele elemente de tehnică militară ale detaşamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar au intrat în România ieri seară, pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad.

Autovehiculele din compunerea coloanei, însoţite de autospeciale ale Poliţiei Militare, s-au deplasat, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Piteşti – Bucureşti – Mihail Kogălniceanu, potrivit MApN.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acţiona cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialităţi din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc). Restul tehnicii de luptă, precum şi militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare, punctează agenția națională de presă Agerpres.

Citeste și:  Astăzi încep înscrierile pentru programele Rabla la mașini. Ultima sesiune de înscriere!

Reamintim că Pentagonul a transmis săptămâna trecută că 1.000 de militari americani vor fi repoziţionaţi din Germania în România.

Foto: Facebook/ U.S. Army Europe and Africa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.