Primele întâlniri ale noului premier, Marcel Ciolacu, cu o parte din membri cabinetului său

Potrivit Radio România Actualități, noul premier Marcel Ciolacu are, astăzi, primele întâlniri cu o parte din membrii cabinetului său, între care vicepremierii Marian Neacşu şi Cătălin Predoiu, ministrul investiţiilor, Adrian Câciu, ministrul muncii, Marius Budăi şi cel de finanţe, Marcel Boloş.

De la ora 14, Marcel Ciolacu va discuta cu ministrul educaţiei, Ligia Deca şi cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ. Aseară, în prima şedinţă a noului guvern, premierul a anunţat ca priorităţi reducerea preţurilor la alimentele de bază şi scăderea inflaţiei.

Marcel Ciolacu a propus o schemă de bază prin care adaosurile comerciale să scadă pe întregul lanţ de aprovizionare până la raft. Cabinetul Marcel Ciolacu a trecut, de altfel, rapid şi fără emoţii de votul Parlamentului, dar cu discursuri critice din partea UDMR, USR şi AUR.

Citeste și:  Castelul Bran își deschide porțile pentru "Noaptea Muzeelor"

La ceremonia de învestitură, preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis membrilor guvernului că îi aşteaptă o perioadă dificilă, cu multe probleme de rezolvat, dar s-a declarat încrezător în stabilitatea, eficienţa şi seriozitatea cabinetului Ciolacu.

Sursa. Radio România Actualități / Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.