Primul caz de variola maimuței în România, confirmat la un bărbat din București

Primul caz de variola maimuței din România a fost raportat, luni, în București, transmite Ministerul Sănătății. Este vorba despre un bărbat de 26 de ani al cărui partener a călătorit în mai multe țări din Europa cu numeroase cazuri.

Ministerul Sănătății transmite că boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente.

Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Investigația epidemiologică este desfășurată de DSP București.

”Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de astăzi în urma investigațiilor de laborator. Boala a debutat în urmă cu 4 zile iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții precedente. Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței”, transmite Ministerul Sănătății.

Citeste și:  „DesKiss Dimineața", cu Ciprian Dinu și invitatul său, Cătălin Oprișan | Un nou matinal Kiss FM, din 3 octombrie

Sursa: G4Media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.