,,Primul Ghiozdan” și ,,Trusoul pentru nou-născut”, în dezbatere publică!

Municipalitatea a lansat, astăzi, în dezbatere publică două proiecte de hotărâre, cel privind acordarea primului ghiozdan și cel de acordare al trusoului pentru nou-nascuti.

,,Primăria Brașov lansează, astăzi, în dezbatere două proiecte de hotărâre. Primul dintre ele este cel de acordare al primului ghiozdan. Îi invităm pe brașoveni să își exprime propunerile, opiniile și sugestiile în legătură cu acest program, inclusiv în ceea ce privește  conținutul ghiozdanului. În ceea ce privește derularea programului de acordare a trusoului pentru nou născut, am propus modificarea modului de derulare a acestui program, luând în calcul sugestiile primite de la beneficiari. Dacă până acum acesta se derula sub formă de pachete care conțineau produse pentru sugari până la vârsta de 3 luni, am considerat că ar fi oportun să introducem acordarea de vouchere valorice în valoare de până la 1500 de lei pe care tinerii părinți să le poată utiliza pentru produsele de care au nevoie. Indiferent dacă este vorba de cărucioare, pătuț, lapte praf sau alte lucruri necesare creșterii unui nou-născut”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

În cazul primului proiect, modificarea majoră este legată de categoria de beneficiari, primul ghiozdan fiind acordat elevilor în primul an de școală, respectiv în clasa pregătitoare.  Până în data de 29 martie, brașovenii sunt invitați să facă propuneri de modificare sau completare a acestui proiect, inclusiv în ceea ce privește conținutul acestui ghiozdan.

Pachetul cu rechizite școlare „Primul ghiozdan” pentru elevii înscrişi în clasa pregătitoare în anul şcolar 2020-2021 conține:cinci caiete dictando 24 file, 5 caiete matematică 24 file, un caiet cu foaie velină A5 24 file, un caiet biologie 24 file, două caiete vocabular, două blocuri de desen A4 20 file, 12 creioane negre, un set de creioane colorate (1 set având 12 bucăți), gumă, ascuțitoare, penar, acuarele, pensule (diferite mărimi), ghiozdan, planşetă, plastilină, coperți caiet A5 (5 bucăţi), copertă caiet biologie, hârtie glasată (1 set 10 file – 6 culori), carton colorat (1 set 10 file – 6 culori), două tuburi de lipici, 5 dosare  de plastic cu șină, 50 de folii de plastic transparente, mapă plastic A4. Valoarea propusă pentru fiecare ghiozdan este de 100 de lei.

Citeste și:  Caroline Fernolend: Săsoaica ambițioasă care a pus Viscri pe harta lumii

Cel de al doilea proiect de hotărâre se referă la modificarea modului în care se derulează programul ,,Trusoul pentru nou-născut”. 

Conform proiectului de hotărâre, cetățenii municipiului Brașov, care au domiciliul stabil pe raza Municipiului Brașov de cel puțin 1 an înainte de data nașterii copilului, vor avea dreptul la acordarea de tichete valorice în cuantum de 1.500 lei pentru fiecare nou-născut.

Tichetele vor putea fi folosite numai pentru cumpărarea/achiziționarea de:

– alimente și produse/aparatură destinate administrării alimentației copilului;

– scutece și îmbrăcăminte destinată copilului;

– produse de cosmetică și igienă specifice vârstei copilului;

– aparatură destinată monitorizării stării de sănătate a copilului;

Citeste și:  Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA până la 30 iunie

– pătuț, lenjerie, cărucior, masa de înfășat.

În cei doi ani de implementare a proiectului au fost distribuite un număr de 3.002 pachete cu produse destinate nou-născuților.

Flavia Boghiu

Proiectele de hotărâre, precum și documentele aferente, pot fi consultate pe portalul www.brasovcity.ro, în secțiunea Consiliul Local/Proiecte de hotărâre – dezbatere publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.