Primul laborator de inovare socială din România, specializat pe tematica îngrijirilor la domiciliu, va fi lansat mâine la Brașov

Lansarea oficială a primului laborator de inovare socială din România -DEDICATION LAB – specializat pe tematica îngrijirilor la domiciliu, va avea loc mâine, 21 mai 2021, la Brașov.

La eveniment vor participa reprezentanții administrației locale: Allen Coliban- primarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu – viceprimarul municipiului Brașov, experți în domeniul serviciilor sociale, participanți în cadrul laboratorului de inovare socială – DEDICATION LAB, reprezentanți ai ONG-urilor din Brașov.

Proiectul inițial D-Care Labs are ca scop înființarea, pe termen lung, a laboratoarelor regionale de îngrijire la domiciliu (laboratoare D-care) pentru a facilita inovarea în domeniul îngrijirii la domiciliu în Regiunea Dunării.

Laboratoarele regionale D-Care vor fi  inițiate în 9 țări din regiunea Dunării. Acest concept se bazează pe modelul de afacere sustenabilă pentru a asigura un  impact  pe termen lung. Echipa de proiect va identifica antreprenori sociali care vor fi susținuți să găsească și să implementeze soluții regionale inovatoare pentru serviciile de îngrijire la domiciliu în vederea soluționării problemelor actuale din acest domeniu. Creatorii de inovare sunt tineri (potențiali antreprenori sociali) și / sau profesioniști în serviciile de îngrijire (antreprenori sociali) susținuți de diferiți actori (de exemplu, experți în inovare, autorități publice, beneficiari). Întrucât instituțiile publice au un rol important în cadrul platformele regionale cu mai mulți factori interesați, este probabil ca noile soluții inovatoare să contribuie la îmbunătățirea  politicilor publice. În consecință, noile propuneri de servicii au potențial de implementare la nivelul întregului sistem.

Citeste și:  Ce joburi au căutat românii în 2022: pozițiile de inginer, contabil și șofer se află în topul preferințelor candidaților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.