Primul Maraton de Vaccinare organizat la un AEROPORT va avea loc la acest sfârşit de săptămână

Primul Maraton de Vaccinare organizat la un aeroport va avea loc la acest sfârşit de săptămână, pe amplasamentul Aeroportului Internaţional Braşov.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Brașov, Instituția Prefectului Județul Brașov și Direcția de Sănătate Publică Brașov, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov, ISU Braşov, Crucea Roşie Filiala Braşov, Serviciul Județean Salvamont Brașov și Asociația Salvatorilor Voluntari – SAR (ASV România – Search And Rescue).

Sub deviza „Hai să vezi aeroportul, să te vaccinezi și să decolăm spre normalitate!”, sâmbătă, 22 mai, şi duminică, 23 mai, între orele 8:00 – 20:00, toţi cei interesaţi să primească vaccinul împotriva COVID-19 de la Pfizer sunt invitaţi la Terminalul de pasageri de la Ghimbav unde vor fi organizate 10 fluxuri de vaccinare.

Citeste și:  Întâlnire de lucru la Penitenciarul Codlea, organizată în baza Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate

Sâmbătă, începând cu ora 14:00, şi duminică, de la ora 12:00, Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, va fi prezent ca voluntar, urmând să dea o mână de ajutor la organizare şi să-i îndrume pe participanţi în completarea formularelor medicale.

Şi dr. Cristina Vecerdi, fosta şefă a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, actualmente deputat de Braşov, se va număra printre voluntarii din cele două zile ale Maratonului.

Maratonul de vaccinare va fi de tip drive-thru (fără părăsirea mașinilor personale), însă sunt bineveniţi şi braşovenii care nu dispun de autoturism. Pentru aceştia, RAT Brașov va pune la dispoziție curse speciale, cu plecare din Gara Brașov, și va prelungi linia 28 pe traseul Livada Poștei – Aeroportul Internațional Brașov.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

Activitatea de vaccinare va fi realizată de 6 medici, 12 asistente, 6 registratori şi 40 de voluntari din rândurile Crucii Roşii şi Asociației Salvatorilor Voluntari – SAR (ASV România – Search And Rescue), alături de studenţi medicinişti şi medici rezidenţi.

„Vă invităm să vă alăturaţi Maratonului de Vaccinare, să fiţi alături de noi şi să vă vaccinaţi, pentru că doar astfel putem să revenim la normalitate. Este vital ca numărul braşovenilor vaccinaţi să fie din ce în ce mai mare, pentru a ne considera cu toţii protejaţi de acest virus. Vreau să mulţumesc tuturor instituţiilor publice şi firmelor care ne-au sprijinit pentru a reuşi să punem la punct toate detaliile acestui eveniment de vaccinare unic în România şi nu numai”, declară preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.