Prin victoria Raliului Brașovului 2022, Simone Tempestini a devenit campion național absolut pentru a 7-a oară

O adevărată dovadă de profesionalism sportiv dus la cel mai înalt nivel de Simone Tempestini, i-a adus acestuia cel de-al 7-lea titlu național absolut din carieră în Campionatul Național de Raliuri Betano, totul după ce pilotul Napoca Rally Academy s-a impus categoric în Raliul Brașovului 2022 – Ediția 51

Prin victoria celor 7 din totalul de 10 probe speciale desfășurate la ediția din acest an a etapei brașovene – pe drumurile de macadam – Simone Tempestini și Sergiu-Sebastian Itu au încheiat cu mare fast un sezon care i-a ținut cu sufletul la gură pe fanii raliurilor din România. Cei doi s-au impus fără probleme în Raliul Brașovului 2022 – Ediția 51, devenind astfel campionii naționali absoluți ai CNR Betano. A doua poziție din clasamentul general le-a revenit sibienilor Sebastian Barbu și Bogdan Iancu – cu 3 victorii de probă specială – în timp ce campionul absolut de pe asfalt din acest sezon, l-am numit aici pe Andrei Gîrtofan, alături de Doru Vraja au completat podiumul în etapa de casă.

Unitățile de măsură s-au păstrat și în cadrul clasei RC2, în timp ce podiumul general al Campionatului Național de Raliuri Betano pe Macadam a fost identic până la poziția a treia, acolo unde au urcat harghitenii Adrian Teslovan și Vajk-Imre Cseh, după o nouă demonstrație de forță și maturitate la bordul unei mașini de nivel superior însă performanțe inferioare ultimelor generații, ceea ce confirmă că cei doi se află într-un ascendent nu bun, ci deosebit de pozitiv.

Deși au condus detașat în cadrul Grupei N, Raul Badiu și Rareș Fetean au fost nevoiți să abandoneze cursa din postura de lideri după o incursiune în decor, astfel că victoria din etapa brașoveană le-a revenit lui Bogdan Talașman cu Laurențiu Mandu, urmați de invitații ucraineni Oleksandr Melnychuk și Liubomyr Shumakov, respectiv Adrian Grigore cu Andrei Papa.

Citeste și:  Librăria Șt. O. Iosif își redeschide porțile în Brașov: la orice achiziție, veți primi o carte cadou!

După o luptă frumoasă și demnă de o finală, Marius Sîncrăianu și Alina Bianca Pop au fost forțați la abandon, astfel că, victoria etapei brașovene la 2FWD – clasament dedicat mașinilor cu tracțiune pe puntea față, cât și RC4 respectiv 208 R2 Cup le-a revenit tinerilor Cristi Sugár și Vlad Colceriu – cei doi devenind astfel campioni naționali la sezonul de debut al cupei monomarcă. Poziția a doua, în aceleași ierarhii, a fost ocupată de Mihnea Tatu cu Levente Csegzy, în timp ce Bogdan Gheorghiu și Adrian Temeș au completat podiumul.

Victoria la RC5 în etapa brașoveană le-a revenit localnicilor István Soós – aflat la prima participare cu Renault Clio Rally5, alături de Ákos Szabó – la debutul în competiție. Poziția secundă le-a revenit lui Artur Luca și Sabrinei Nora Camarda, în timp, Costi Tudose și Teodor Gabriel Găină, într-o revenire sub regula Super Rally au completat podiumul clasei mai sus amintite, dar și pe cel al Clio Rally5 Challenge – identic cu al clasei – competiție la al cărei final de sezon au devenit campioni naționali.

Lupta la RC5N nu a fost la fel de spectaculoasă, însă Paul Popa a oferit o lecție de maturitate alături de experimentatul Tudor Mârza, cei doi fiind câștigători în etapa brașoveană atât la clasă cât și la Swift Cup. În ambele cazuri (clasamente), cei doi au fost urmați pe podium de Radu Lambrino cu Andrei Aițculesei, respectiv de Lucian Țugulea cu Radu Gurămultă. De cealaltă parte, Cupa Dacia și-a aflat campionii acestui sezon – în persoana lui Sebastian Scîrlet și a navigatorului sau Eduard Robert Zamfirache, cei doi fiind urmați pe podiumul brașovean de Răzvan Ungureanu cu Andrei Mitrașcă – vicecampionii aceleiași cupe în acest an, respectiv de soții Radu și Dorina Luca.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

După abandonul din prima zi a soților Bogdan cu Delia Năstase, nimic nu a mai stat în calea lui Dragoș Dinu și a lui Traian Arsenescu spre victoria clasei NAT11 de la Raliul Brașovului 2022 – Ediția 51, cei doi fiind urmați pe podium de clujenii Bogdan Moldovan și Sergiu Rogozan. Dovada că nu contează câte probleme te „lovesc” în viață, tu trebuie să continuit a fost exemplificată prin victoria etapei de casă a lui Ciprian Lupu – singurul pilot profesionist aflat într-un scaun rulant. Acesta, alături de copilotul deja tradițional – Andrei Pintilii, s-a impus în clasamentul NAT12, perechea fiind urmată pe podium de bănățenii Emanuel și Denisa Resiga. Deși campioni ai aceleiași clase, Samuil Mircea și Călin Maier au fost nevoiți să recurgă la abandon tehnic în ultima zi a raliului.

Etapa de casă a însemnat o reușită deosebită pentru Radu Lambrino și Andrei Aițculesei – la prima prezență competițională pe macadam – cei doi ieșind victorioși și la Debutanți CNRB, urmați fiind de aceeași Țugulea și Gurămultă, respectiv de Vasile Ile alături de experimentatul Sebastian Itu. La Juniori, Cristi Sugár și Vlad Colceriu s-au impus din nou, urmați pe podium de Hanea cu Csegzy, respectiv Popa și Mârza.

Citeste și:  OMV Petrom va testa la Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului

Astfel, Campionatul Național de Raliuri Betano, precum și cel de Macadam, dar și Campionatul Național de Rally2 au luat sfârșit în acest sezon, campionii sezonului urmând a fi premiați la Gala Campionilor din 3 decembrie de la București – Opera Națională.

Într-o încheiere, Bela STOICA – președintele Clubului Sportiv Auto Blic Brașov și director organizatoric al Raliului Brașovului 2022 – Ediția 51, omul din spatele a nenumărate ediții de succes pentru etapa brașoveană, a dorit să transmită un mesaj la finalul festivității de premiere din Piața Sfatului: „În numele colegilor mei, vă mulțumesc foarte mult pentru prezență, pentru evoluție dar mai ales pentru răbdarea de care ați dat dovadă în aceste două zile frumoase de toamnă. Pentru problemele negative pe care le-ați întâmpinat, ne cerem scuze și vă asigurăm că fiecare minus pe care l-ați sesizat, va fi o îmbunătățire pentru următorul an. Va doresc odihnă plăcută, drum bun spre casă și neînsemnate reușite pe mai departe. Rămâneți cu bine, rămâneți sănătoși și nu în ultimul rând, rămâneți voioși – ați încheiat un sezon deloc ușor, provocator din toate punctele de vedere – însă ați făcut-o cu brio și trebuie să vă bucurați pentru meritele voastre.”

Raliul Brașovului 2022 – Ediția 51 este un eveniment cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, fiind organizat de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov cu susținerea Consiliului Județean Brașov, Primăriei și Consiliul Local Bran, Primăriei și Consiliul Local Săcele, Primăriei și Consiliului Local Predeal, Primăriei și Consiliului Local Crizbav și Parcului Național Bucegi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.