Probleme în trafic din cauza ninsorilor abundente

Transalpina a fost închisă din nou, pentru a treia oară de la începutul anului, pe porțiunea dintre Novaci și Rânca. Vizibilitatea este zero, din cauza viscolului, și utilajele de deszăpezire nu pot interveni. Pe mai multe drumuri naționale din țară se circulă în condiții de iarnă. Până la ora 20:00, este în vigoare un cod portocaliu de viscol în masivele sudice, iar alte 15 județe vor fi sub atenționare cod galben de intensificări ale vântului.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, din cauza ninsorii abundente și a viscolului, traficul rutier este oprit pe DN 67C, între localitățile Novaci și Rânca, pe tronsonul kilometric 16-34+800 de metri. Se acționează pentru deszăpezire.

Citeste și:  Târgurile volante din Brașov, programate în acest weekend, anulate din cauza vremii nefavorabile

Se circulă în condiții de iarnă din cauza ninsorilor abundente în județele Brașov (DN 1 Predeal), Covasna (DN 11 Brețcu-Oituz), Prahova (DN 1 Azuga și Bușteni) și Vrancea (DN 2D Tulnici – limită cu jud. Covasna). Se acționează pentru deszăpezire.

De asemenea, se circulă în condiții de iarnă, fără restricții de trafic și cu ninsoare slabă, în județele Bihor (DN 75 Vârtop-Nucet), Bistrița-Năsăud (DN 17 Pasul Tihuța), Prahova (toate arterele rutiere, cu excepția DN 1).

Pe autostrăzile A1 București – Pitești, A1 Sibiu-Deva, A2 București – Constanța și A3 București-Ploiești se circulă în condițiile unui carosabil umed, fără precipitații, cu vizibilitate bună, valori de trafic normale.

Citeste și:  Două drone de tip avion, cu decolare verticală, au intrat în dotarea Poliției de Frontieră Române

Din cauza vântului puternic, au fost suspendate manevrele în Bara Sulina.

Până la ora 20:00, este în vigoare un cod portocaliu de viscol în masivele sudice, iar alte 15 județe vor fi sub atenționare cod galben de intensificări ale vântului. 

La altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali și de Curbură, vântul va sufla cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută.

De asemenea, până la ora 20.00 este valabil un cod galben de vânt în estul țării.

Vântul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea și în estul Munteniei, apoi și în Moldova, cu rafale de 55…65 km/h și pe suprafețe restrânse de peste 70 km/h.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Intensificări ale vântului vor fi pe alocuri și în restul teritoriului, cu viteze în general de 50…55 km/h, îndeosebi în centru și sud-vest.

Sursa:digi24.ro

Foto:Arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.