Procedura consultării listelor electorale complementare

Având în vedere Legea nr. 394/2020 privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 şi în scopul asigurării cadrului necesar desfăşurării în condiţii optime a procesului electoral din data de 27 septembrie 2020,
Face cunoscut că potrivit art. 22 din Legea nr. 115 /2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, cetăţenii Uniunii Europene au dreptul să verifice înscrierile făcute în listele electorale complementare.
Consultarea listelor electorale complementare se face pe baza documentului de identitate, la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Braşov, cu sediul în Bd. Eroilor nr.8 (clădirea Primăriei Municipiului Braşov), camera 26, în zilele lucrătoare în intervalul orar 09:00 – 11:00.
Întâmpinările împotriva omisiunilor, înscrierilor greşite sau oricăror erori din liste se fac în scris, se adresează Primarului şi se depun la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Braşov, cu sediul în Bd. Eroilor nr. 8 (clădirea Primăriei Municipiului Braşov), camera 26, în zilele lucrătoare în intervalul orar 09:00 – 11:00.
În vederea pronunţării se convoacă, de îndată, Comisia de soluţionare a întâmpinărilor.
Modul de soluţionare se comunică, în scris, în cel mult 3 zile de la data înregistrării întâmpinării.
Împotriva soluţiei date de Primar se poate face contestaţie în termen de 24 de ore de la comunicare. Contestaţia se soluţionează în termen de cel mult 3 zile de la înregistrare, de către Judecătoria Braşov.
Hotărârea judecătorească este definitivă şi se comunică persoanei interesate şi Primarului, în termen de 24 de ore de la pronunţare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.