Profesor în România, sub bagheta lui Orban – în prima linie Covid și cu salariul tăiat

Premierul Ludovic Orban pare determinat să deschidă școlile, mai degrabă din motive aparent politice decât dintr-o arzătoare dorință de a restaura normalitatea procesului de învățare. Așa că, fără proceduri, fără pregătiri speciale, fără prea mari certitudinii, profesorii se pregătesc deja să intre în sala de clasă pentru a da piept cu elevi bulversați de lunga perioadă de stat acasă și potențiali purtători de Covid. În asemenea condiții, ne-am fi așteptat, probabil, la o creștere a salariilor profesorilor, pentru a compensa riscul asumat sau măcar ca o răsplată a faptului că toți profesorii, de la cei de generală la cei de facultate, au muncit dublu, dacă nu triplu, pentru a se asigura că procesul educațional merge bine în plină schemă de învățământ la distanță, potrivit stiripesurse.ro.

Citeste și:  Cuvântul Patriarhului Daniel: Învierea lui Hristos este temelia învierii tuturor oamenilor

Doar că premierul nu intenționează mărirea salariilor profesorilor anul acesta, câtă vreme proiectul de rectificare bugetară nu prevede așa ceva. Conform edupedu.ro, cea mai apropiată mărire întrevăzută de Orban ar fi 1 septembrie 2021. Au existat și alte semne că Orban ocolește problema măririi pensiei profesorilor. Acesta a declarat în timpul unei vizite în țară că Guvernul va face un anunț. Cel mai probabil, premierul va delega această sarcină în contul Monicăi Anisie care deja se află sub tirul acuzelor publice pentru proasta gestionare a problemei tabletelor, dar și pentru haosul creat privind reînceperea anului școlar.

Decizia de a tăia salariul legal stabilit de Parlament pentru profesori pune PNL, din nou, pe linie de coliziune cu puterea Legislativă, care deja reclamă lipsa voinței guvernamentale în problema dublării alocațiilor copiilor. De la problema alocațiilor la cea a salarizării profesorilor, Guvernul Orban a demonstrat o prestație total neconvingătoare în zona educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.