Program prelungit la Casa Căsătoriilor

Din 1 iulie, activitatea de oficeiere a căsătoriilor va avea un program extins, pentru a se evita aglomerația în Casa Căsătoriilor, dar și pentru a da posibilitatea cuplurilor să-și aleagă un interval orar mai convenabil.
„Pentru că urmează o perioadă aglomerată, le-am cerut colegilor de la Serviciul Public Local de Evidență a Persoanelor ca de la 1 iulie să extindă programul de oficiere a căsătoriilor, în așa fel încât tinerele familii să aibă timpul necesar să se pregătească pentru acest eveniment și să nu fie nevoiți fie să alerge de la starea civilă biserică, fie să aștepte câteva ore între cununia civilă și cea religioasă“, a precizat primarul Brașovului George Scripcaru.
Noul program de oficiere a căsătoriilor va începe în jurul orei 11.00 și va fi extins și până la ora 15.00, dacă va fi nevoie. Ordinea va fi stabilită în funcție de solicitările tinerilor ce urmează a se căsători, în așa fel încât să fie evitate situațiile în care mai multe cupluri așteaptă intrarea la ofițerul stării civile. Orarul va fi mai flexibil, însă va depinde de numărul de solicitări și vor fi evitate situațiile când între programări ar putea apărea intervale de câteva ore fără nicio oficiere.
Potrivit SPCLEP, până acum, majoritatea cuplurilor solicitau oficierea în intervalul orar 10.00-12.30, iar numărul programărilor variază de la câteva până la peste 60 pe zi, în funcție de perioada anului.

Citeste și:  Atenţionare de călătorie pentru românii care merg în Grecia. E grevă generală în sectorul public

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.