Programele Rabla şi Rabla plus debutează în câteva zile. Schimbări importante în acest an

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat că bugetul Administraţiei Fondului pentru Mediu  va fi aprobat în ședința de Guvern de astăzi şi programele Rabla 2021 și Rabla plus, vor începe în câteva zile.

În acest an, prima de casare crește de la 6.500, la 7.500 lei, bugetul pentru Rabla Clasic crește cu aproape 10% si va permite cumpararea a peste 55.000 de masini noi, iar prin Rabla Plus vor putea fi achiziționate până la 6.600 de maşini electrice.

De asemenea, va crește și valoarea ecobonusului pentru achiziția de mașini hibrid și GPL, de la 2.500, la 3.000 de lei și pentru mașini emisii cu reduse, de la 1.000, la 1.500 de lei.

Citeste și:  Dăm Click pe România a dat startul înscrierilor prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Doar 1% din mașinile de pe șoselele din România sunt electrice, astfel că este nevoie de o stimulare pentru ca ponderea acestor mașini electrice să crească. Anul trecut s-au vândut prin acest program aproximativ 3.000 de mașini full-electrice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.