Programul „Casa Verde Fotovoltaice” se reia de astăzi

Programul care a fost suspendat pentru o perioadă de câteva luni va fi din nou accesibil începând cu ora 10:00, deschizând calea pentru cei aproape 25.000 de beneficiari care nu și-au selectat încă un instalator. Această mișcare vine ca o veste bună pentru participanții la program și se aliniază cu obiectivele mai largi de sustenabilitate și energie regenerabilă ale țării.

„Aplicația Programului Casa Verde Fotovoltaice se va debloca marți, 23 ianuarie 2024, ora 10.00

Astfel, începând de mâine, ora 10.00, solicitanții care nu au selectat un instalator până la data suspendării Programului, au la dispoziție un termen de maximum 90 zile pentru selectarea unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziție de AFM la adresa www.afm.ro.

Citeste și:  Pensionara din Brașov sancționată pentru îngrijirea grădinii blocului prin plantarea de flori

În cadrul aplicației va fi disponibilă lista completă a instalatorilor validați de către Administrația Fondului pentru Mediu”, a transmis Ministerul Mediului, luni seară, pe pagina sa de Facebook.

Lista instalatorilor validați, care urmează să fie publicată în curând, va fi accesibilă în aplicația programului, facilitând astfel procesul de selectare pentru beneficiari. Instalatorii selectați vor avea sarcina de a analiza documentația încărcată de solicitanți și de a aproba eligibilitatea acestora, conform regulilor stabilite prin Ghidul de finanțare a Programului. Aceste norme sunt menite să asigure atât acoperirea necesarului de consum de energie electrică al beneficiarilor, cât și posibilitatea de a livra surplusul în rețeaua națională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.