Programul România-Republica Moldova: Proiecte transfrontaliere de peste 62 de milioane de euro, în derulare

Vineri, 10 decembrie 2021, a avut loc, on-line, întâlnirea anuală a Comitetului Comun de Monitorizare al Programului Operaţional Comun România-Republica Moldova 2014-2020, pentru care MDLPA este Autoritate de Management. În cadrul programului se află în derulare 78 de proiecte, cu o valoare de 62 de milioane de euro, fonduri europene.

Reprezentanţii celor două state partenere în această structură au analizat stadiul contractării şi implementării proiectelor şi au fost stabilite măsuri pentru a accelera implementarea proiectelor contractate în cadrul Programului. De asemenea, au fost prezentate câteva dintre rezultatele obţinute de proiecte deja finalizate.

În prezent, se derulează 78 de proiecte, dintre care 4 proiecte mari de infrastructură, 59 de proiecte de tip SOFT (proiecte care nu includ componenta de infrastructură sau au o componentă de infrastructură mai mică de 1 milion de euro) şi 15 proiecte HARD (care au o componentă de infrastructură mai mare de 1.000.000 euro pe proiect), totalizând 62 de milioane de euro, fonduri europene, din domeniile educaţiei, sănătăţii, prevenirii şi intervenţiilor în situaţii de urgenţă, infrastructurii de transport şi comunicaţii.

Citeste și:  Biden şi Iohannis vor sărbători, la Washington, 20 de ani de când România este membră a NATO

Cele patru proiecte mari de infrastructură finanţate prin Program, care vizează reabilitarea vămilor, dezvoltarea serviciilor de urgenţă în zona de frontieră, îmbunătăţirea infrastructurii de comunicaţii între cele două ţări şi prevenirea şi combaterea criminalităţii, în valoare totală de peste 39 milioane de euro, au înregistrat progrese, dar implementarea lucrărilor trebuie să fie accelerată.

Plăţile efectuate până în prezent pentru proiectele aflate în derulare au o valoare totală de 22,7 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.