Proiect aprobat tacit de Senat. Indemnizații de 650 lei pentru unii bunici

Bunicii care îşi îngrijesc nepoţii ar putea primi o indemnizaţie de 650 de lei, potrivit unui proiect de lege adoptat tacit, luni, de Senat, iniţiatorii fiind de părere că un copil este mai bine crescut de un membru al familiei, decât la creşă. For decizional este Camera Deputaţilor.
Potrivit proiectului de lege trecut tacit de Senat, bunicii pot primi 650 de lei indemnizatie daca isi ingrijesc nepotii, in conditiile in care acestia vor putea prezenta documente care sa ateste faptul ca se afla in relatii bune cu nepotul si ca parintii copilului si-au dat acordul, informează mediafax.

Proiectul arata ca sunt luate in considerare si situatiile in care mamele revin la serviciu inainte de incheierea perioadei de doi sau trei ani, in care primesc indemnizatie pentru cresterea copilului.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Concomitent cu indemnizatia pentru bunici, mama va incasa stimulentul de insertie, reglementat de legislatia in vigoare, tot de 650 de lei, potrivit proiectului.

Cererile pentru indemnizatia destinata cresterii nepotilor se vor putea depune la primaria din orasul de domiciliu si vor fi insotite, pe langa actul de identitate al solicitantului si certificatul de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul, de acte doveditoare ale calitatii de bunic al copilului respectiv si de acordul scris al parintilor.

Senatul a fost prima Camera sesizata, iar for decizional este Camera Deputatilor.

Initiatorii proiectului considera ca e o alegere mult mai buna ca un copil sa fie crescut de un membru al familiei, decat la cresa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.