Proiect pentru conștientizarea importanței apei, pentru copii

Un proiect al cărui scop este de conştientizare a importanţei apei, a calităţii acesteia şi de protejare a mediului înconjurător, care se adresează copiilor preşcolari şi şcolari, se va desfăşura, în următoarele şase luni, în judeţul Braşov, fiind implementat de Clubul Soroptimist International Braşov.
Prin acest proiect, iniţiat la nivel internaţional de Soroptimist International Danube, copiii din mai multe comunităţi braşovene vor fi familiarizaţi cu traseul Râului Olt şi resursele naturale specifice mediului acvatic, cu precădere peştele, se arată într-un comunicat al iniţiatorului proiectului.
În cadrul „Fish Project – Apa de lângă noi – Oltul”, o primă activitate s-a desfăşurat în localitatea Hărman, la Şcoala Gimnazială, unde elevii au primit informaţii despre importanţa apei şi a mediului înconjurător, iar împreună cu ei, organizatorii au efectuat o vizită la ferma piscicolă de la Podul Olt, urmată de o excursie de-a lungul Râului Olt. Totodată, copiilor le-au fost prezentate tehnici de preparare a peştelui, în timp ce au ascultat poveşti şi legende despre Olt.
Următoarea activitate cu copiii în cadrul proiectului se va desfăşura la Râşnov, unde reprezentanţii Centrului local de educaţie pentru dezvoltare durabilă Schubz le vor prezenta elevilor informaţii despre „Calitatea apei în viaţa noastră”, încurajându-i astfel să prezinte idei creative prin poezie, poveşti, compuneri sau desene, care, ulterior, vor fi grupate în broşura „Cartea Oltului”.
Pe agenda de activităţi din prima parte a proiectului se află şi sesiuni educative despre scriitori români şi imaginea Oltului în literatură, a precizat, în comunicatul citat, Soroptimist International Braşov.
Proiectul se va desfăşura pe parcursul a şase luni, în luna aprilie 2020 urmând să fie organizat simpozion în cadrul căruia vor fi premiaţi micii participanţi.

Citeste și:  Primăria Brașov a lansat sesiunea de finanțare pentru proiecte sportive

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.