Proiectantul şi cei de la CNAIR, în vizită pe teren pentru analizarea opțiunilor de traseu ale autostrăzii Brașov-Ploiești

Proiectantul şi cei de la CNAIR au fost, recent, în vizită pe teren pentru analizarea opțiunilor de traseu ale autostrăzii Brașov-Ploiești. În cadrul acestei analize de la fața locului efectuată în luna aprilie, reprezenanţi ai proiectantului (Consitrans) şi ai beneficiarului (CNAIR SA) au parcurs toate opţiunile de traseu din faza de proiectare ale viitoarei autostrăzi Ploieşti – Braşov.

Reamintim faptul că în luna februarie a anului curent a fost semnat contractul cu firma Consitrans pentru revizuirea studiului de fezabilitate și proiectarea autostrăzii din Valea Prahovei. Un contract în valoare de 57,67 milioane lei, inclusiv TVA.

Verificarea traseului şi identificarea posibilelor constrângeri apărute în ultima perioada de timp sunt elemente necesare pentru ca noua investiţie să se desfăşoare în bune condiţii. Astfel, scopul vizitei a fost de a analiza sectorul pentru orice neregularităţi sau posibile impedimente, împreună cu reprezentanţi ai prestatorului, Consitrans”, au precizat reprezentanţii CNAIR.

Citeste și:  Duminică intră în vigoare noul Mers al Trenurilor 2022-2023

Viteza de proiectare pentru autostradă va fi de 120 km/h, platforma va fi de 26,00 m lăţime, iar pe sectoarele pe care condiţiile de relief permit, se vor adopta elemente geometrice corespunzătoare vitezei de proiectare de 140 km/h, scrie bzb.ro

Foto. Imagine cu caracter ilustrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.