Proiecte de infrastructură pentru localitățile de pe Valea Prahovei. Bușteni și Predeal au aderat la ADI

Recent, la Sinaia a avut loc şedinţa Adunării Generale a membrilor Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Valea Prahovei în Acţiune”, structură non-guvernamentală printre ai cărei membri fondatori se regăsesc Judeţul Braşov şi Oraşul Râşnov, alături de oraşele Sinaia, Azuga şi Comarnic.

Costel Mihai, consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, a fost desemnat să reprezinte Judeţul Braşov la această şedinţă.

Cea mai importantă hotărâre adoptată în cadrul şedinţei AGA a fost aderarea oraşelor Buşteni şi Predeal la această structură asociativă. Astfel, momentul de faţă ADI „Valea Prahovei în Acţiune” numără şapte unităţi administrativ-teritoriale membre.

Asociaţia „Valea Prahovei în Acţiune” a fost înfiinţată în iunie 2020, cu scopul promovării şi implementării proiectelor de infrastructură de care localităţile situate pe Valea Prahovei au mare nevoie.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

Cu siguranţă, cel mai important şi mai aşteptat proiect investiţional pentru Valea Prahovei este autostrada Comarnic – Braşov.

„Județul Brașov este destinația turistică de referință a României, în pofida faptului că nu suntem, din păcate, legați prin autostrăzi nici de București, nici de vestul țării, nici de Moldova. Autostrada București – Brașov, în special tronsonul Comarnic – Brașov este cel mai îndelung așteptat proiect de infrastructură rutieră din țară. Alături de Aeroportul Internațional Brașov, o autostradă care să lege Capitala de municipiul Brașov poate contribui esențial la dezvoltarea întregii Văi a Prahovei, a județului Brașov și a regiunii noastre”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, la momentul fondării acestei asociaţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.