Proiectele de renovare la Spitalul de Pediatrie Brașov, continuă: Lucrările programate pentru anul acesta

Neonatologia şi spălătoria Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Braşov, care au fost reparate şi igienizate la sfârşitul anului trecut, în urma unor investiţii finanţate din bugetul judeţului, de peste 1,2 milioane de lei, au fost inaugurate.
La Compartimentul de Neonatologie din cadrul Secţiei Pediatrie I A, care are în componenţă 15 paturi, s-au efectuat lucrări de reparaţii şi igienizări, valoarea investiţiei fiind de 688.350 lei. La spălătoria spitalului, pe lângă renovarea acesteia şi înlocuirea liftului de acces, a fost achiziţionată aparatură „vârf de gamă”, în valoare totală de 225.010 lei, în total suma ridicându-se la aproximativ 600.000 de lei.
„Dorim să igienizăm şi să reparăm compartimentele Radiologie şi ORL, blocul alimentar şi bucătăria dietetică de la subsol, casa scării de la spălătorie şi morgă. Vrem să reamenajăm băile pentru pacienţii cu dizabilităţi din cadrul Secţiei Pediatrie II, să facem reparaţii la balcoane, să montăm sisteme de alertare la fiecare pat şi în grupurile sanitare, precum şi sisteme de alertare a personalului în tot spitalul spital şi la ambulator. Totodată, avem în vedere realizarea unor reparaţii la instalaţiile de încălzire, apă caldă şi apă rece, precum şi modernizarea lifturilor. În plus, ne propunem să facem proiectul pentru instalaţia de hidranţi interiori, instalaţia de detecţie, cea electrică şi de iluminat de siguranţă, instalaţia de încălzire centrală, de gaze naturale şi racordul la apă”, a precizat dr. Liviu Muntean.
Suma alocată Spitalului de copii prin proiectul de buget pe anul în curs, ce urmează să fie aprobat săptămâna viitoare, este de 6,185 milioane de lei, din care 3, 3 milioane lei pentru reparaţii curente, 2,7 milioane de lei pentru dotări cu aparatură, echipamente medicale, mobilier şi 85.000 lei pentru taxa pentru acreditarea spitalului.

Citeste și:  58 de pacienţi, internaţi în spitalele braşovene cu COVID-19. 3 persoane sunt la ATI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.