Proiectele finanțate de Fundația Alber și Alphaville Arena, prind contur!

Fundația Alber și Alphaville Arena se implică constant în dezvoltarea comunității, prin sprijinirea celor care au puterea să schimbe viitorul în bine. Misiunea Fundației Alber este de a investi în educația tinerilor, ca fundament al unei societăți de mâine, mai sănătoase și mai prospere. Este investită încredere în parteneriate echitabile cu organizatiile non-profit, asociații de persoane sau profesioniști care au o misiune similară cu cea a Fundației Alber. Aceștia își doresc să devină partener activ pentru proiecte educaționale care să asigure accesul noii generații la cunoștințe și modele pentru a aduce un plus de valoare.

În acest sens, Fundația Alber și Alphaville Arena au organizat de-a lungul timpului mai multe concursuri de finanțare pentru astfel de proiecte.

Citeste și:  Human Mobile Devices a dezvăluit prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse

„Ajungem MARI Brașov” este unul dintre câștigătorii care în luna aprilie 2021, a început un nou proiect pentru copiii și tinerii instituționalizați din județul Brașov, cu sprijinul oferit de Fundatia Alber și Alphaville Arena. 13 copii au participat deja la prima excursie la Aventura Park Brașov, organizată în cadrul proiectului. După o perioadă lungă de restricții, copiii au avut parte de o zi plină de distracție, de bucurie, de zâmbete și relaxare alături de voluntarii Ajungem MARI.

Cunoscând energia copiilor de la centru, eram convins că ieșirea va fi un succes. De altfel, abia ajunși în parc, cei mari deja ne întrebau dacă se pot da pe „tiroliana mare” (cea peste lacul Noua). Dintre toți, S. era mai reticentă, însă în cele din urmă și ea s-a prins definitiv în joc. Spre deliciul copiilor, indiferent de dificultate, traseele se termină mereu cu o tiroliană, mai mică sau mai mare, însă numai bună spre a te pregăti pentru „tiroliana cea mare”, peste lac, în care fiecare s-a dat de cel puțin 3 ori! În febra jocului, și a soarelui generos, timpul a mai zburat o dată. Ziua s-a încheiat cu o masă pe marginea lacului.”, a povestit Valentin, voluntar în cadrul Ajungem MARI Brașov.

Citeste și:  74 de proiecte culturale în etapa finală pentru cele 6 milioane de lei alocate de Primăria Brașov prin Ghidul de finanțare

Și asociaţia CARPATERRA s-a putut bucura de o astfel de finanțare din partea Fundației Alber și Alphaville Arena, pentru o activitate care face parte din proiectul „Laboratorul geoparcului – pilon de bază al educației în spiritul Geoparcurilor Globale UNESCO”.

Am fost la Coloanele de Bazalt și Castelul Sükösd-Bethlen din Racoș, Biserica Fortificată Homorod, Microcanionul în Bazalt și pe pistele de bicicletă din Mercheașa. Videourile vor folosi pentru activități educative moderne bazate pe simularea realității în Laboratorul Carpaterra din Liceul „St.O.Iosif” Rupea.”, au transmis entuziasmați, organizatorii proiectului.

Fundația Alber și Alphaville Arena continuă să fie pilon de susținere pentru multe proiecte de responsabilitate socială, prin care comunitatea se poate dezvolta în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.