Proiecții laser pe Tâmpa și activități în diferite locuri din Brașov, în cadrul FOV

Unul dintre obiectivele majore în domeniul protecției mediului ale companiei COMPREST SA, principalul operator care prestează servicii de salubrizare în Municipiului Brasov, este asigurarea unui mediu sănătos și echilibrat ecologic pentru comunitatea locală în mijlocul căreia își desfașoară activitatea .

De aceea, toate activările planificate a fi realizate în cadrul evenimentului „FORUMUL ORAȘELOR VERZI”, organizat de Primăria Municipiului Brașov, în perioada 6-12 septembrie 2021, au ca scop principal informarea, conștientizarea și educarea participanților, atât a copiilor, cât si a adulților, în vederea adoptării unui comportament ecologic, prin accentuarea importanței colectării selective a deșeurilor reciclabile.

Activitățile organizate de COMPREST în cadrul acestui eveniment vor fi unele de tip educativ, interactiv și adaptate publicului tinta (copii sau adulți).

In acest sens se vor desfasura 3 ateliere cu tematici specifice in domeniul protectiei mediului:

Atelierul de desene pe asfalt va consta în realizarea unor imagini  la care se vor utiliza dopuri colorate de la PET-uri, urmărind o  tematică de mediu. Vor fi implicați copii cu vârste cuprinse între 7-10 ani și se va desfășura în data de 12.09.2021, între orele 10°°-12°° în Parcul Nicolae Titulescu (promenada). Toți participanții vor primi diplome și medalii.

Citeste și:  Aproape 588 de milioane de lei vor finanța 46 de noi proiecte de infrastructură. Peste peste 13 milioane de lei pentru comunele Șoarș și Șinca

Cel de-al doilea atelier va consta în realizarea de lucrări din materiale reciclabile (hârtie-carton, plastic, metal), și  va avea loc duminică, 12.09.2021, între orele 14°-16°°.  Scopul principal îl reprezintă conștientizarea și informarea celor mici  asupra modului de gestionare a deșeurilor reciclabile, dar și  stimularea  creativității acestora. Compozițiile, realizate din materiale reciclabile, vor fi prezentate într-o  expoziție la finalul atelierului, toți participanți urmând a fi recompensați cu diplome și medalii.

Prin atelierele educative privitoare la colectarea separată care se vor desfașura în fiecare zi a evenimentului, organizatorii isi doresc sa accentueze  importanța colectării selective a deșeurilor, astfel încât mediul înconjurător, dar și resursele naturale să fie protejate. În cadrul acestui atelier va fi prezentat în detaliu fluxul deșeurilor, de la precolectare, la colectare și transport,  sortare, valorificare/reciclare și în final eliminare. În perimetrul atelierului, vor putea fi expuse recipiente specifice tipurilor de deșeuri municipale (pubele, eurocontainere, saci) și vor fi oferite informații legate de destinația acestora. Vor fi  organizate jocuri  interactive cu participarea publicului (bowling si  X si 0 – cu popice realizate din pet-uri, aruncări la cos- pubelele pentru precolectarea deșeurilor). Atelierele sunt adresate tuturor categoriilor de vârsta și vor avea loc pe Aleea de sub Tâmpa, în perioada 6-12 septembrie, între orele 10°°-12°°. În cadrul atelierului se vor acorda premii pentru participanți: șepci, pixuri, brelocuri.

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

Pe lângă activitățile proprii, vom  fi alături de Asociația „Tot mai verde”, în proiectul „Hai pe 2 roți”, inițiat de una dintre câștigătoarele concursului de proiecte organizat de Municipiul Brașov, cărora le vom pune la dispoziție jaloane colorate din materiale reciclabile, sporind astfel impactul reutilizării unor materiale rezultate din gospodăriile noastre. Organizatorii au ca obiectiv încurajarea unui număr cât mai mare de persoane care  să utilizeze bicicleta sau trotineta ca mijloc de transport, iar noi, ca parteneri, dorim să sprijinim acest proiect, în vederea sublinierii potențialului pe care aceste mijloace ecologice de deplasare îl oferă unui mediu mai curat.

În cadrul evenimentului FORUMUL ORAȘELOR VERZI, prezența noastră va fi completată de parteneriatul cu LASERE CONEXIUNI, urmând a fi realizate proiecții laser de mari dimensiuni, menite sa atragă atenția întregului oraș asupra evenimentului. Acestea vor fi vizibile in perioada 09-11.09.2021, in intervalul orar 21-24, in zonele Parc, Livada Poștei, Mureșenilor și Piața Sfatului.

O altă importantă colaborare este participarea la atelierului educativ al asociației AGAPEDIA, „Cartierul tău e casa ta!” pe care îi susținem în activitățile de  organizare a  unor jocuri de grup, exerciții interactive, film tematic în aer liber, suvenir și diploma de participare pentru un grup de 20 de copii interesați de protecția mediului.

Forumul Orașelor Verzi este un eveniment de mediu organizat în perioada 6-12 septembrie 2021, care își propune să contribuie la obiectivul “Brașov – capitala verde a României” și să transforme municipiul în centrul european al dezbaterilor de mediu.

Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Evenimentul este structurat pe trei categorii de activități: o Conferință internațională de politici publice de mediu (9-11 septembrie 2021) adresată autorităților locale din toată țara, activități de informare, conștientizare și divertisment pentru publicul brașovean, derulate de ONG-uri în mai multe locuri din oraș, precum și demararea unor măsuri pe termen lung ale municipalității de tranziție spre verde, precum colectarea selectivă a deșeurilor, încurajarea mobilității alternative și îmbunătățirea calității aerului.

Detalii despre programul Forumului Orașelor Verzi găsiți pe www.fovbv.ro. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.