Proiectul „Ocolitoarea Făgărașului“ a fost blocat, din nou, de votul unor consilieri făgărășeni

Proiectul „Ocolitoarea Făgărașului“ a fost blocat, din nou, de votul unor consilieri făgărășeni, potrivit primarului Gheorghe Sucaciu. În ședința ordinară de la sfârșitul săptămânii trecute (7 aprilie), mai mulți consilieri, cei care fac opoziție primarului, s-au împotrivit din nou proiectului pentru continuarea procedurii necesare pentru demersul de modernizare a variantei de ocolire a Făgărașului, după ce în data de 30 martie, au respins de asemenea acest proiect, informează FăgărașulTau.ro.

Din ciclul: „Ce le mai trece prin cap consilierilor locali, care fac opoziție primarului” – de data aceasta, ni se pun efectiv bețe-n roate în ceea ce privește demararea lucrărilor la CENTURA OCOLITOARE A Municipiului Făgăraș. 

După ce ani la rând, s-au plâns că nu se face nimic in ceea ce privește OCOLITOAREA, de această dată consilierii locali Leabu Iuliana-PNL, Dobria Florin-Emanuel-PNL, Dobrea Adina-Ionela-PNL, Cupu Lucian-PNL, Gavrilă Dan Dionisie-PNL, Ludu Aurel Cristian-fără partid, Klein Johannes-FDGR și Polmolea Corina Cornelia-fără partid, s-au abținut de la vot la sugestia domnilor Ludu și Cupu, blocând încă o dată proiectul. Motivul invocat? Lipsa unor avize.

Însă, aceste avize EXISTĂ!  În data de 17.07.2021 a fost urcată pe SICAP (SEAP) achiziția inițiată prin anunț de participare: [CN1033005] – Proiectare, asistență tehnică, din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții: „Varianta de ocolire a municipiului Făgăraș”. În cadrul acestui anunț de participare au fost încărcate TOATE avizele necesare, printre care și cele solicitate de către domnul consilier Ludu Cristian Aurel.

Pun la dispoziția consilierilor locali link-ul(public) de unde pot descărca fiecare aviz în parte: aici.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Toată documentația, avizele și studiile de fezabilitate se regăsesc în linkul de mai sus.

Domnul consilier Cupu Lucian a promis public că va vota  proiectul de hotărâre, citez: „…cu două mâini!”, dacă îi vor fi puse la dispoziție avizele (favorabile) primite de la Hidroelectrica și de la Transgaz, precum și studiile de fezabilitate. Îl rog să nu uite că A PROMIS!

Voi convoca o nouă ședință de consiliu local, pentru a obține votul consilierilor și pentru a putea demara efectiv lucrările la CENTURA OCOLITOARE a Municipiului Făgăraș. Dat fiind faptul că urmează Săptămâna Mare, probabil că următoarea ședință de consiliu local o să aibă loc după Sărbătorile Pascale.

Cu această ocazie, îi rog pe consilieri, ca în săptămâna ce urmează, să cugete asupra importanței acestui proiect. Citez un fragment dintr-un mesaj primit în anii trecuți, exact de la unul dintre consilierii din lista de mai sus, cu ocazia Sărbătorii Învierii Domnului Nostru Iisus Hristos: „Pentru a înțelege sacrificiul suprem, trebuie doar să fim mai buni, mai iertători, mai îngăduitori, mai înțelepți…”, a transmis pe pagina personală de Facebook, Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.