Promenada inimilor, duminică în Parcul Tractorul

Rotary Club Brașov vă invită pe 29 Septembrie 2019 în Parcul Tractorul din Brașov la evenimentul Promenada Inimilor.
O cursa de alergare pentru copii, un eveniment de constientizare a importantei combaterii bolilor cardiovasculare, o duminica frumoasa in aer liber, toate acestea acompaniate de premii si multa voie buna vor transforma o duminica de toamna intr-o sarbatoare a inimilor noastre.
Promenada Inimilor este o actiune care isi propune sa incurajeze populatia sa faca miscare ca mijloc de prevenire a bolilor cardiovasculare. An de an tot mai multe orase au participat la aceasta actiune.
Incepand cu anul 2013,la initiativa si in organizarea ROTARY CLUB BRASOV, orasul nostru a intrat in randul celor carea au un traseu dedicat actiunii Promenada Inimilor. Traseul este marcat de catre clubul nostru in Parcul Sportiv Tractorul si aici se desfasoara in fiecare an un cros care marcheaza Ziua Mondiala a Inimii. La acest cros participa copii din clasele I-VIII din scolile brasovene. Am ales aceasta categorie de varsta in incercarea de a obisnui copii cu un stil de viata sanatos.
Anul acesta ne aflam la cea de-a VII-a editie a crosului organizat de ROTARY CLUB BRASOV cu prilejul Zilei Mondiale a Inimii .
Crosul este organizat de ROTARY CLUB BRASOV avand parteneri ROTARY CLUB KRONSTADT, INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN BRASOV si, ca in fiecare an, PRIMARIA MUNICIPIULUI BRASOV.

Citeste și:  Human Mobile Devices a dezvăluit prima sa gamă de smartphone-uri sub brand propriu: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse

Bolile cardiovasculare reprezinta o problema majora de sanatate publica deoarece ele reprezinta principala cauza de deces in randurile populatiei.
Incepand cu anul 2000 ,la data de 29 septembrie, se sarbatoreste Ziua Mondiala a Inimii cu scopul de a informa populatia asupra faptului ca bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces la nivel mondial.
Initiativa organizarii acestui eveniment la nivel international apartine World Heart Organization (Organizatia Mondiala a Inimii).
Scopul marcarii evenimentului il constituie cresterea gradului de constientizare a populatiei globului privind rolul factorilor de risc ce duc la aparitia bolilor cardiovasculare si sa determine in timp o schimbare in atitudinea oamenilor fata de adoptarea unui stil de viata sanatos.
In Romania evenimentul este sustinut de catre Fundatia Romana a Inimii in parteneriat cu Societatea Romana de Cardiologie.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Actiunea se va desfasura in data de 29 septembrie 2019 in Parcul Sportiv Tractorul intre orele 9:30 si 13 , zona de intalnire fiind fantana din parc.
Competitia sportiva se va desfasura pe trei categorii, clasele I-III, IV-VI si VI-VIII, separat fete si baieti, pe distantele 500, 750 si 1000 m pe traseul Promenadei marcat in parcul Tractorul de catre ROTARY CLUB BRASOV.
Copii clasati pe primele 10 locuri vor primi diplome, premii constand in articole sportive si medalii pentru primele 3 locuri. Tuturor participantilor li se vor imina diplome , inclusiv profesorilor care insotesc copiii la concurs.
Pentru toti copiii participanti organizatorii asigura apa minerala, fructe si dulciuri.
La zona de start va fi organizat de catre Clinicile ICCO un cort pentru masurarea tensiunii arteriale persoanelor care doresc acest lucru.
Asistenta de urgenta va fi asigurata de un echipaj medical si ambulanta apartinand serviciului Asistenta S.O.S.
Dupa crosul copiilor, seniorii pot participa la un cros pe distanta de 500 m contra unei donatii pentru sustinerea evenimentului.
Va asteptam duminica 29 septembrie in ParcuL Sportiv Tractorul sa alergam pentru sanatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.