Proprietarii expropriați pentru autostrada Sibiu-Făgăraș sunt nemulțumiți! Doar 1 leu pe mp de teren arabil

Proprietarii terenurilor afectate de Autostrada Sibiu – Făgăraș au putut să depună până la 31 martie 2023 documentele care le atestă proprietatea în vederea despăgubirilor. Culoarul de exproprieri afectează următoarele unități administrativ-teritoriale: Arpașu de Jos, Avrig, Beclean, Boița, Cârța, Drăguș, Făgăraș, Mândra, Porumbacu de Jos, Racovița, Recea, Tălmaciu, Turnul Roșu, Ucea, Viștea și Voila. Suprafaţa necesară a fi expropriată este aferentă unui număr de 5.707 imobile proprietate privată și publică, potrivit publicației Monitorul de Făgăraș.

Valoarea totală a despăgubirilor este de 11.892.071 lei, din care valoarea despăgubirilor pentru terenuri este de 11.669.047 lei. Pentru un mp de teren, statul plătește o medie de 1,595 lei, însemnând cel mult 2,1 lei/mp pentru un teren arabil și 0,82 lei/mp pentru tufărișuri.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

,,Sumele pe care le primim ca despăgubiri sunt foarte mici față de prețurile practicate pe piață. 1 leu/mp de teren arabil este bătaie de joc. În zona Făgărașului nimeni nu este despăgubit măcar cu 2 lei/mp de arabil“ spun proprietarii care au fost expropriați.

Află ce despăgubiri primesc proprietarii din zona Făgăraș, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.