PROTEST al taximetriștilor din Brașov împotriva firmelor de transport public alternativ. Sute de mașini au pornit în marș prin oraș

Taximetriștii au iesit, marți, 20 iunie, în stradă la Brașov și în alte 29 de orașe din România în ceea ce se dorește a fi cel mai amplu protest privind interzicerea companiilor de transport alternativ de pe piaţă – aşa-zisele companii de ride sharing.

Taximetriștii spun că statul le acordă tratament preferenţial şi că asta le pune în pericol activitatea. La inițiativa pornită de către ANPOTRT Filiala Cluj s-au alăturat încă 29 de oraşe din ţară: Alba Iulia, Arad, Adjud, Aiud, Bacău, Baia Mare, Bucureşti, Blaj, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Craiova, Făgăraş, Focşani, Galaţi, Târgu Mureş, Piatra Neamţ, Piteşti, Sibiu, Suceava, Iaşi, Târgu Jiu, Tulcea, Timişoara, Mediaş, Ocna Mureş, Ploieşti, Sebeş, Sighişoara.

Citeste și:  14 mai a fost marcată Ziua Solidaritații și Prieteniei Dintre România si Israel

La Brasov, sute de mașini de taxi participă la un marș de protest care are loc astăzi, începând cu ora 11:00. Scopul principal al protestului este atragerea atenției asupra a ceea ce taximetriștii consideră a fi o „concurență neloială a companiilor de transport alternativ”.

Traseul marșului de protest din Brasov este: Strada Poienelor – Calea București – Strada Toamnei – Str. Mihail Kogălniceanu – Bulevardul Iuliu Maniu – Strada Nicolae Iorga – Bulevardul Eroilor și retur.

Printre revendicările lor se numără eliminarea transportului alternativ și respectarea Ordonanței de Urgență 49/2019, care reglementează transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Aceștia solicită respectarea OG49/2019 și a Legii 204/2019, suspendarea avizului tehnic emis de către MCSI până la respectarea tuturor reglementărilor în vigoare, derularea activităților comerciale de către operatorii platformelor prin entități fiscale înregistrate la ONRC, eliminarea unor prevederi legale și interzicerea inscripționării autoturismelor care dețin copii conforme cu denumirea comercială a operatorilor de platforme.

Citeste și:  Începe campania Blood Network! Cei care donează sânge pot intra gratuit la festivalurile Untold și Neversea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.