Proteste violente în Amsterdam. Mii de oameni se opun restricţiilor anti-Covid

Mii de oameni au încălcat o interdicţie cu privire la adunări în pandemie şi s-au strâns într-o piaţă din Amsterdam pentru a protesta faţă de restricţiile decise de guvern în contextul pandemiei, relatează AP. Olanda se află în lockdown până în 14 ianuarie. Manifestanții contestă carantina națională și vaccinarea anti-COVID.

Mulțimea a ieșit în stradă fără să respecte vreo precauție, de exemplu, purtarea măștilor, în condițiile în care sunt permise în aer liber numai grupurile de două persoane. Protestele au devenit violente, iar poliția a intervenit în forță.

Numeroşi poliţişti sunt prezenţi în zonă pentru a ţine situaţia sub control, iar pe rețelele sociale au apărut imagini cu forţele de ordine care agresează câţiva protestatari şi cu ciocniri între cele două părţi.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Olanda a intrat în lockdown pe 19 decembrie, măsură care va fi în vigoare până în 14 ianuarie. În această perioadă, sunt închise magazinele, cu excepția celor esențiale, precum și restaurantele, saloanele de înfrumusețare, sălile de sport sau muzeele.

Foto. Profimedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.