Proxeneți reținuți la Brașov

Polițiști din cadrul din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”proxenetism”.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada aprilie 2020 – 17 iunie 2020, un bărbat, în vârstă de 24 ani, din municipiul București, ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o tânără în vârstă de 21 ani, prin administrarea anunțurilor postate pe un site online în vederea racolării clienților și prin asigurarea transportului la adresele persoanelor, obținând astfel foloase patrimoniale în valoare de aproximativ 122.000 lei.

Citeste și:  Caroline Fernolend: Săsoaica ambițioasă care a pus Viscri pe harta lumii

De asemenea, bărbatul anterior menționat, împreună cu un alt bărbat în vârstă de 28 ani, în perioada mai – iunie 2020, ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o altă tânără, în vârstă de 24 ani, prin asigurarea transportului, respectiv prin identificarea și administrarea locațiilor unde aceasta practica prostituția, obținând astfel foloase patrimoniale în valoare de aproximativ 10.000 lei.

La data de 17 iunie a.c., polițiști din cadrul Serviciul de Investigații Criminale Brașov, cu sprijinul polițiștilor Biroului de Investigații Criminale Brașov, Secției 2 Poliție Brașov, Serviciului Criminalistic din municipiile Brașov și București,  Serviciului de Investigații Criminale Sector 1 și 2 București și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov și București, au pus în executare trei mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiilor Brașov și București.

Citeste și:  Italia, lasă-te surprinsă de România! | Ministerul Turismului derulează o nouă campanie outdoor de promovare a turismului, de această dată în Roma și Milano

În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate telefoane mobile, sume de bani, precum și două autoturisme, asupra cărora s-a dispus măsura sechestrului asigurator.

De asemenea, polițiștii brașoveni au pus în aplicare cinci mandare de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în vederea audierii.

În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați de 24 ani, respectiv 28 ani, au fost reținuți pentru 24 ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliție Județean Covasna.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea acestora”, potrivit unui comunicat de presă al I.P.J. Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.