PSD propune reducerea TVA la produsele alimentare de bază

PSD va propune în ședința coaliției reducerea TVA la produsele alimentare de bază într-o limită stabilită de specialiști – a declarat președintele partidului Marcel Ciolacu. Liderul social-democraților a spus că acțiuni similare au fost inițiate și în alte țări europene, între care Ungaria, potrivit agenției naționale de presă Rador.

„Noi am făcut o reducere la alimente, deci oricum alimentele au o reducere consistentă la TVA. Reducerea de TVA nu va avea impactul pe care ni-l dorim cu toții, poate o plafonare a prețurilor la produsele de bază, într-o limită. Nu am avut această discuție în coaliţie şi astăzi o să avem această discuţie”, a declarat Marcel Ciolacu, citat de Rador.

Potrivit sursei citate, președintele PNL, Florin Cîțu spune că din punctul tău de vedere o eventuală plafonare a prețurilor la alimente presupune riscul de penurie și de apariție a cozilor. Întrebat dacă o scădere la zero a TVA ar putea fi luată în calcul, Florin Cîţu a răspuns că liberalii vor susține un stat suplu, iar principiul PNL este de a reduce taxele pentru toate produsele.

Citeste și:  Comedia „Mentorii”marchează debutul UNTOLD Universe în lumea cinematografiei. Filmul este programat să apară pe marile ecrane în prima parte a anului 2025

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.